Gelinim Mutfakta İrmik Kaymaklı Şöbiyet Tarifi: Kaymaklı Şöbiyet Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta programında bugün menüde İrmik Kaymaklı Şöbiyet var. 7 Kasım Perşembe günü leziz tarifi yapan gelinler çeyrek altın için kolları sıvadı. Gelin Gelinim Mutfakta İrmik Kaymaklı Şöbiyet tarifine birlikte bakalım..
Gelinim Mutfakta programında haftanın dördüncü günü yemeği İrmik Kaymaklı Şöbiyet oldu. 7 Kasım Perşembe günü tezgah başına geçen gelinler İrmik Kaymaklı Şöbiyet malzemeleriyle harika lezzeti yapmaya koyuldu. Aslı Hünel malzemeleri tek tek saydı. Peki, İrmik Kaymaklı Şöbiyet nasıl yapılır? İşte 7 Kasım Perşembe Gelinim Mutfakta İrmik Kaymaklı Şöbiyet tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA İRMİK KAYMAKLI ŞÖBİYET TARİFİ
MALZEMELER
20 adet baklavalık yufka
200 gram margarin
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
100 gr kaymak
Antep fıstığı tozu
Şerbeti İçin;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
İRMİK KAYMAKLI ŞÖBİYET NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta İrmik Kaymaklı Şöbiyet için önce su ve şekeri kaynatıp şerbet yapın. Ardından süt ve irmiği pişirin.
Yufkaları tek tek yağlayıp uzunlamasına kesin. Yandan tekrar kesip kare şeklini verin.
Karelerden bir tanesini alıp içine irmikli harçtan koyun. Ardından kaymak koyup en son Antep fıstığı dökün. Üçgen şeklini verdiğiniz kaymaklı şöbiyetleri kapatıp tepsiye dizin.
Kalan tereyağını şöbiyet tatlılarının üzerine döküp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
En son tatlınızı Antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Tarifi deneyen herkese afiyetler olsun..