Gelinim Mutfakta Kayseri Yağlama Tarifi: Kayseri Yağlama Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci günü başladı. Haftanın ikinci günü tezgah başına geçen gelinler Kayseri Yağlama yapmaya başladı. 3 Aralık Salı günü yıldızı Kayseri Yağlama püf noktaları sizler için paylaşıldı. İşte Gelinim Mutfakta Kayseri Yağlama tarifi...
Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm yıldızı Kayseri Yağlama oldu. Bugün ne yemek yapsam diye düşünen ev hanımlarına harika öneri geldi. Hamur ve kıymalı harcın birleşimiyle ortaya çıkan nefis Kayseri Yağlama tabağını hazırlamak için sizlere önerileri sıraladık. Peki, Kayseri Yağlama nasıl yapılır? İşte 3 Aralık Salı Gelinim Mutfakta Kayseri Yağlama tarifi...
GELİNİM MUTFAKTA KAYSERİ YAĞLAMA TARİFİ
MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı un
İç Harcı İçin;
500 gr. kıyma
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri İçin;
Sarımsaklı yoğurt
KAYSERİ YAĞLAMA NASIL YAPILIR?
Büyük küçük herkesin severek yediği Kayseri yağlama nasıl yapılır önce hamur için un, maya, tuz ve şekeri karıştırın. Üzerine süt, su ve sıvı yağ ekleyin.
Hamuru biraz dinlendirip kıymalı harç için tavaya kıymayı alın. Rengi döndükten sonra zeytinyağı ve tereyağı ekleyin. Doğranmış soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi ekleyip bir güzel kavurun.
Ardından salça, karabiber, kimyon, pul biber ve tuz ekleyin. Kabuklarını soyup doğranan domatesi tavaya alıp karıştırın. Sıcak su ekleyip hamuru tezgaha alın. 12 eşit parçaya bölünen hamuru beze beze açmaya başlayın.
Yapışmaz tavaya hamuru yerleştirip arkalı önlü çevirin. Lavaşı geniş bir tabağa alıp üzerine iç harçtan koyun. Tüm lavaşları aynı şekilde üst üste yerleştirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp dilimleyerek servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..