Gelinim Mutfakta Kış Pastası Tarifi 20 Aralık Cuma | Leziz Kış Pastası Nasıl Yapılır?
Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta finaline bugünkü ödev Kış Pastası oldu. 20 Aralık Cuma günü tezgah başına geçen gelinler Kış Pastası yapmaya başladı. Leziz tarifin detayları sizler için derlendi. İşte Gelinim Mutfakta Kış Pastası tarifi..
Gelinim Mutfakta Kış Pastası tarifi geldi. Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta finaline bugünkü ödev Kış Pastası oldu. 20 Aralık Cuma günü tezgah başına geçen gelinler Kış Pastası yapmaya başladı. Leziz tarifin detayları sizler için derlendi. İşte Gelinim Mutfakta'da haftanın finaline yakışır leziz Kış Pastası tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KIŞ PASTASI TARİFİ
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Muhallebisi için;
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 poşet kremşanti
Ara katı ve üstü için;
Hindistan cevizi
1 su bardağı süt
KIŞ PASTASI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Kış Pastası tarifi için önce kekini yapın. Yumurta ve şekeri en yüksek devirde mikserle çırpın. Köpük köpük olunca diğer sıvı malzemeleri ekleyip çırpın. En son un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Harcı kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derce fırında pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. Ardından ortasından kesip iki taban elde edin. Muhallebesi için kremşanti, vanilin ve Hindistan cevizi hariç bütün malzemeleri tencerede sürekli çırpın. Koyunlaşınca vanilin ve Hindistan cevizi ekleyin.
Kekin ilk tabanını tabağa koyup sütle ıslatın. Ardından muhallebinin yarısını her yere eşit şekilde yayın. Diğer katı da aynı şekilde yapıp en üste Hindistan cevizi serpiştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip afiyetle yiyin. Herkese afiyetler olsun..