GELİNİM MUTFAKTA MANİSA BOHÇA KEBABI TARİFİ 17 ŞUBAT | Manisa Bohça Kebabı Nasıl Yapılır?

17 Şubat Pazartesi günü izleyicilerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da günün yıldız yemeği belli oldu. Haftanın ilk çeyreğine giden yol Manisa Bohça Kebabı'ndan geçti. Peki, Manisa Bohça Kebabı nasıl yapılır? İşte leziz tarif Gelinim Mutfakta Manisa Bohça Kebabı yapılışı..

GELİNİM MUTFAKTA MANİSA BOHÇA KEBABI TARİFİ 17 ŞUBAT | Manisa Bohça Kebabı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Manisa Bohça Kebabı nasıl yapılır?

Ev hanımlarının severek takip ettiği Gelinim Mutfakta yarışmasında yepyeni haftaya başlandı. 17 Şubat Pazartesi günü ekran macerasına devam eden yemek yarışmasında hem günün hem de haftanın ilk yemeği için tezgah başına geçildi. Bugün ne yemek yapsam diye düşünen ev sahiplerine en iyi öneri Gelinim Mutfakta Manisa Bohça Kebabı tarifiyle geldi. Peki, Manisa Bohça Kebabı nasıl yapılır? İşte yemelere doyamayacağınız Gelinim Mutfakta Manisa Bohça Kebabı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA MANİSA BOHÇA KEBABI TARİFİ 17 ŞUBAT | Manisa Bohça Kebabı Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA MANİSA BOHÇA KEBABI TARİFİ

- 500 gram kuşbaşı et

- 1 su bardağı bezelye

- 1-2 adet biber

- 1 adet domates

- 1 adet kuru soğan

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- Tuz

- Karabiber

Krep Malzemesi İçin:

- 1,5 su bardağı süt

- 2 adet yumurta

- 4-5 kaşık sıvı yağ

- 1 su bardağı kadar un

- Tuz

Beşamel Sosu İçin;

- 1 buçuk su bardağı süt

- 1 buçuk çorba kaşığı un

- 1 çorba kaşığı tereyağı

- Tuz

- Karabiber

Üzeri İçin:

Dilimlenmiş kaşar peyniri

GELİNİM MUTFAKTA MANİSA BOHÇA KEBABI TARİFİ 17 ŞUBAT | Manisa Bohça Kebabı Nasıl Yapılır? - Resim : 2

MANİSA BOHÇA KEBABI NASIL YAPILIR?

17 Şubat Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında eti yumuşatın. Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp ete ekleyin. Bezelyeleri haşlayıp domatesle karıştırın. Tüm baharatları ekleyip krep malzemelerini çırpın. Bütün malzemeleri çırpıp tavayı yağlayın. Beşamel sosu için un ve yağı kavurun. Sütü ekleyip iyice karıştırın.

Bir kase alıp içine önce lavaşı ardından karışımı yerleştirin. Karşılıklı iki tarafını etlerin üzerine katlayıp ardından diğer iki katı katlayın. Tepsiye katlanmış tarafı alta gelecek şekilde yerleştirdiğiniz Manisa bohça kebabının üzerine beşamel sosu gezdirin. En son üzerine kaşar dilimlerini yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Herkese afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Gelinim Mutfakta Pratik yemek tarifi Manisa Bohça Kebabı
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız