Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması Tarifi 11 Şubat Niğde Elma Dolması Nasıl Yapılır?
Osmanlı saray mutfağının gözdesi Elma Dolması tarifi Gelinim Mutfakta'nın yeni yıldızı oldu. 11 Şubat Salı günü için oyularak yapılan elma dolmasının lezzetine doyum olmadı. Ekran başındakiler leziz tarife odaklandı. İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması tarifi..

Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması tarifi milyonlarca ev hanımının odak noktası oldu. 11 Şubat 2025 Salı gününün gelişiyle gözler Osmanlı saray mutfağının gözdesi Elma Dolması'na çevrildi. Gelinim Mutfakta gelinlerini tezgah başına geçiren Elma Dolması yapımında aranan malzemeler duyuruldu. Peki, Gelinim Mutfakta'da denenen Elma Dolması nasıl yapılır? İşte merak edenler için 11 Şubat Salı Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA NİĞDE ELMA DOLMASI TARİFİ
3 adet kırmızı elma
3 adet yeşil elma
150 gr. dana kıyma
Yarım su bardağı pirinç
Yarım su bardağı dilimlenmiş kuru kayısı
1 adet kuru soğan
15-20 adet kuru üzüm
15-20 adet çam fıstığı
1 litre üzüm suyu
NİĞDE ELMA DOLMASI NASIL YAPILIR?
Niğde yöresine has lezzetiyle damakları şenlendiren Elma Dolması için önce kuru soğanı küp küp doğrayın. Çam fıstıklarını tavada kavurun. Tavaya 1 çay bardağı zeytinyağı koyup soğanları soteleyin. Kuru meyve ve etin birleşimiyle elde edilen Niğde Elma Dolması için elmaların içini oyup temizleyin. Kıymayı tavaya koyup renginin değişmesi için kavurun.
Pirinçleri tavaya alıp yağlanmasını sağlayın. Ardından kavurma işlemini bitirin. Tavaya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı yeni bahar, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip ardından kayısıları, kuru üzüm ve çam fıstıklarını koyup kavurun. Elmaların üstlerini kapak olarak ayırıp boşalttığınız halde iç malzemeyle doldurun. Elmaları doldurduktan sonra tencereye hepsini dizin. Üzerlerine 1 litre üzüm suyunu dökün. Kısık ateşte pişirdikten sonra süsleyerek servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun..
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.