Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması Tarifi 11 Şubat Niğde Elma Dolması Nasıl Yapılır?

Osmanlı saray mutfağının gözdesi Elma Dolması tarifi Gelinim Mutfakta'nın yeni yıldızı oldu. 11 Şubat Salı günü için oyularak yapılan elma dolmasının lezzetine doyum olmadı. Ekran başındakiler leziz tarife odaklandı. İşte merak edenler için Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması tarifi..

Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması Tarifi 11 Şubat Niğde Elma Dolması Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması tarifi milyonlarca ev hanımının odak noktası oldu. 11 Şubat 2025 Salı gününün gelişiyle gözler Osmanlı saray mutfağının gözdesi Elma Dolması'na çevrildi. Gelinim Mutfakta gelinlerini tezgah başına geçiren Elma Dolması yapımında aranan malzemeler duyuruldu. Peki, Gelinim Mutfakta'da denenen Elma Dolması nasıl yapılır? İşte merak edenler için 11 Şubat Salı Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması tarifi..

Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması Tarifi 11 Şubat Niğde Elma Dolması Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA NİĞDE ELMA DOLMASI TARİFİ

3 adet kırmızı elma

3 adet yeşil elma

150 gr. dana kıyma

Yarım su bardağı pirinç

Yarım su bardağı dilimlenmiş kuru kayısı

1 adet kuru soğan

15-20 adet kuru üzüm

15-20 adet çam fıstığı

1 litre üzüm suyu

Gelinim Mutfakta Niğde Elma Dolması Tarifi 11 Şubat Niğde Elma Dolması Nasıl Yapılır? - Resim : 2

NİĞDE ELMA DOLMASI NASIL YAPILIR?

Niğde yöresine has lezzetiyle damakları şenlendiren Elma Dolması için önce kuru soğanı küp küp doğrayın. Çam fıstıklarını tavada kavurun. Tavaya 1 çay bardağı zeytinyağı koyup soğanları soteleyin. Kuru meyve ve etin birleşimiyle elde edilen Niğde Elma Dolması için elmaların içini oyup temizleyin. Kıymayı tavaya koyup renginin değişmesi için kavurun.

Pirinçleri tavaya alıp yağlanmasını sağlayın. Ardından kavurma işlemini bitirin. Tavaya 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı yeni bahar, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip ardından kayısıları, kuru üzüm ve çam fıstıklarını koyup kavurun. Elmaların üstlerini kapak olarak ayırıp boşalttığınız halde iç malzemeyle doldurun. Elmaları doldurduktan sonra tencereye hepsini dizin. Üzerlerine 1 litre üzüm suyunu dökün. Kısık ateşte pişirdikten sonra süsleyerek servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi Niğde Elma Dolması
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız