Gelinim Mutfakta Osmanlı Usulü Vişneli Sarma Tarifi 14 Mart | Vişneli Sarma Nasıl Yapılır?

Haftanın finaline yakışır lezzetlerin yapıldığı Gelinim Mutfakta yarışmasında Vişne Sarma yapıldı. 14 Mart Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta'da Osmanlı Usulü Vişneli Sarma püf noktaları yayınlandı. Peki, Osmanlı Usulü Vişneli Sarma nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Gelinim Mutfakta Osmanlı Usulü Vişneli Sarma Tarifi 14 Mart | Vişneli Sarma Nasıl Yapılır?
GELİNİM MUTFAKTA OSMANLI USULÜ VİŞNE SARMA NASIL YAPILIR?

14 Mart Cuma gününe özel yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında leziz tariflere bir yenisi daha eklendi. Hafta finaline yakışır lezzetlerin ekrana geldiği Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün Osmanlı saray mutfağının gözdesi Vişne Sarma tarifi yapıldı. Peki, Osmanlı Usulü Vişneli Sarma nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Osmanlı Usulü Vişneli Sarma tarifi..

Gelinim Mutfakta Osmanlı Usulü Vişneli Sarma Tarifi 14 Mart | Vişneli Sarma Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA OSMANLI USULÜ VİŞNE SARMA TARİFİ

- 400 gr asma yaprağı

- 2 su bardağı pirinç

- 2 adet soğan

- Yarım su bardağı zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

- 1 yemek kaşığı kuş üzümü

- 1 yemek kaşığı nar ekşisi

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- Yarım tatlı kaşığı karabiber

- Yarım tatlı kaşığı nane

- Yarım tatlı kaşığı yenibahar

- Yarım tatlı kaşığı tarçın

- 400 gram donuk vişne

- 2 su bardağı vişne suyu

Gelinim Mutfakta Osmanlı Usulü Vişneli Sarma Tarifi 14 Mart | Vişneli Sarma Nasıl Yapılır? - Resim : 2

OSMANLI USULÜ VİŞNE SARMA NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Osmanlı Usulü Vişne Sarma yapımı için asma yapraklarını sıcak suda bekletip tuzunu alın ve biraz haşlayın. Pirinci yıkayıp süzün. Tencerede zeytinyağını kızdırıp dolmalık fıstığı ekleyin. İnce kıyılmış soğanı ekleyip kavurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra pirincini ekleyin.

Islanıp yumuşamış kuş üzümü, nar ekşisi, karabiber, tuz, tarçın ve kuru naneyi ekleyip karıştırın. En son vişne suyunu ve şekeri ekleyip kaynatın. Pilavın suyu çekince vişnelerin yarısını ekleyin. Karışımı soğutup asma yapraklarını güzelce satın. Tencerenin dibine asma yapraklarından taban yapıp üzerine hazır olan sarmaları yerleştirin. Aralarına vişneleri ekleyin. Tuz ve zeytinyağı ekledikten sonra üzerine tabak koyun. Kısık ateşte 40 dakika pişirdikten sonra sıcak servis edin. Deneyenlere afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Osmanlı Usulü Vişneli Sarma Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız