Gelinim Mutfakta Patlıcan Kafes Tarifi | Leziz Patlıcan Kafes Nasıl Yapılır?
Yepyeni haftaya adım atan Gelinim Mutfakta yarışmacılarının ilk gün ödevi Patlıcan Kafes oldu. 16 Aralık Pazartesi günü enfes lezzetiyle dikkat çeken Patlıcan Kafes yapan gelinler için yemeğin püf noktaları verildi. İşte Gelinim Mutfakta Patlıcan Kafes tarifi..
Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında ilk gün yıldızı Patlıcan Kafes oldu. 16 Aralık Pazartesi günü ne yemek yapsam diyenlere öneri Patlıcan Kafes oldu. Haftanın ilk günü tezgah başına geçen gelinler ve ekran başındaki izleyiciler için Patlıcan Kafes püf noktaları paylaşıldı. Peki, Patlıcan Kafes nasıl yapılır? İşte 16 Aralık Pazartesi günü yapılan Gelinim Mutfakta Patlıcan Kafes tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA PATLICAN KAFES TARİFİ
MALZEMELER
4 ince patlıcan
400 gram mantar
2 domates
3 sivri biber
2 soğan
3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar,
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
Tuz, kırmızı biber, kekik
PATLICAN KAFES NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Patlıcan Kafes için önce patlıcanları ince ince dilimleyip kızartın. Tavaya sıvı yağ alıp küp küp doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Ardından ince ince doğranmış mantarları ekleyip soteleyin.
Piştikten sonra domatesleri, salçayı ve suyu ekleyin. Baharatları ekledikten sonra bir taşım daha kaynatın. Kaselere patlıcanları çapraz şekilde yerleştirip mantar karışımından ekleyin. Ardından üzerine kaşar rendesi koyun. Patlıcanların kenarlarını kapatıp bohça şeklini verin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis ederken kapları ters çevirip sunun. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..