GELİNİM MUTFAKTA SAKARYA ISLAMA KÖFTE TARİFİ 16 OCAK | Islama Köfte Nasıl Yapılır?
Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeği Sakarya Islama Köfte oldu. 16 Ocak Perşembe günü gelinlerin ödevi Islama Köfte yapımına dair püf noktalar araştırıldı. Gelin bu şahane lezzetin tarifine birlikte bakalım. İşte Gelinim Mutfakta Sakarya Islama Köfte tarifi..
Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın dördüncü günü başladı. 16 Ocak Perşembe günü çeyrek altın kazanmak isteyen 4 gelin tezgah başına geçti ve günün yemeği Sakarya Islama Köfte yapımı için kolları sıvadı. 16 Ocak Perşembe günü gelinlerin ödevi Islama Köfte yapımına dair püf noktalar sizler için derlendi. İşte 16 Ocak Perşembe günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Sakarya Islama Köfte tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA SAKARYA ISLAMA KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
Köfte Malzemesi İçin:
500 gram köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
3 dilim ekmek
1-1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ekmekleri Islamak İçin;
12 adet dilimlenmiş bayat ekmek
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 adet küp şeker
2-3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı tuz
SAKARYA ISLAMA KÖFTE NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Sakarya Islama Köfte için önce bayatlamış ekmekle köfte harcını yoğurun. Tüm malzemeyi karıştırıp güzelce yoğurun. Köfteleri yoğurduktan sonra şekil verip tepsiye dizin.
Et suyunu ısıtıp içine 1 adet küp şeker ekleyin. Tavada tereyağını eritip içine salça ekleyip kavurun. Salçalı karışımın içine kırmızı toz biberi ekleyin. Tavadaki salçalı biberli sosu et suyunun içine boşaltıp hepsini güzelce karıştırın.
Dinlenmiş köfte harcını yağlı ellerinizle yoğurup yassı uzun köfteler hazırlayın. Ekmekleri dilimleyip döküm tavada arkalı önlü kızartın. Köfteler kızarırken dilimlenmiş ekmekleri ılık haldeki biberli sos karışımına batırıp çıkarın.
Önceden ısıtılmış tereyağı ile yağlanmış tavada kızartıp ekmeklerin üzerine yerleştirin. Üzerine domates ve biberleri dizin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..