Gelinim Mutfakta Sebzeli Volovan Tarifi Yemelere Doyum Olmaz | Sebzeli Volovan Nasıl Yapılır?
Kanal D'nin fenomen programı Gelinim Mutfakta'da yeni yarış başladı. 18 Aralık Çarşamba günü çeyrek altın kazanmak isteyen gelinler Sebzeli Volovan yapımına başladı. Sizler için leziz tarifin püf noktaları geldi. İşte Gelinim Mutfakta Sebzeli Volovan tarifi..

Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni günün yıldızı Sebzeli Volovan oldu. 18 Aralık Çarşamba günü tezgah başında geçen gelinler bu kez Sebzeli Volovan yapımı için kolları sıvadı. Haftanın üçüncü günü günün lezzetini en iyi şekilde yapan gelin çeyrek altını yakasına takacak. Peki, Sebzeli Volovan nasıl yapılır? Gelin şahane lezzetin püf noktalarına birlikte bakalım. İşte 18 Aralık Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Sebzeli Volovan tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA SEBZELİ VOLOVAN TARİFİ
MALZEMELER
10 adet milföy
İç Harcı İçin;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
250 gram kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz Karabiber
Pul Biber
Kimyon
Üzeri İçin;
Yumurta sarısı
Domates
SEBZELİ VOLOVAN NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta yarışında bugün yapılacak Sebzeli Volovan için önce milföyü tezgaha alıp bardakla ortasını çıkarın. Kesilen milföyü daha küçük bir bardakla ortasını tekrar kesin. Halka şeklinde olan milföyü daire şeklindeki milföy üzerine yerleştirin.
Milföylerin ortasındaki boşluğu çatal ile delin. Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. İç harcı için tavaya sıvı yağ, doğranmış soğan ve yeşil biberi ilave edip kavurun. Kıymayı ekleyip güzelce kavurun.
Ardından biber salçası, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ilave edip son bir kez karıştırın. Pişen milföylerin ortalarına bastırıp çukurlaştırın. Üzerine kıymalı harçtan koyup en son üzerlerine dilimlenmiş domateslerden yerleştirin. 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirip servis edin. Deneyenlere afiyetler olsun..
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.