Gelinim Mutfakta Söğürme Kebabı Tarifi 9 Nisan Çarşamba | Söğürme Kebabı Nasıl Yapılır?

9 Nisan Çarşamba günü haftanın üçüncü çeyrek altını için yarışan gelinlerin ödevi Söğürme Kebabı oldu. Dillere destan lezzetiyle damak çatlatan Söğürme Kebabı yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar belli oldu. İşte Gelinim Mutfakta Söğürme Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Söğürme Kebabı Tarifi 9 Nisan Çarşamba | Söğürme Kebabı Nasıl Yapılır?
Söğürme Kebabı nasıl yapılır?

Kanal D gündüz kuşağının severek takip edilen yapımı Gelinim Mutfakta'da yeni gün başladı. 9 Nisan Çarşamba günü haftanın üçüncü yemeği için tezgah başına geçen gelinler Söğürme Kebabı için kolları sıvadı. İddialı gelinlerin hazırladığı Söğürme Kebabı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizler için araştırdık. İşte ekran başındaki izleyicilerin merak ettiği 9 Nisan Çarşamba elinim Mutfakta Söğürme Kebabı tarifi..

Gelinim Mutfakta Söğürme Kebabı Tarifi 9 Nisan Çarşamba | Söğürme Kebabı Nasıl Yapılır? - Resim : 1

GELİNİM MUTFAKTA SÖĞÜRME KEBABI TARİFİ

Köftesi İçin;

- 500 gram dana kıyma

- 1 adet rendelenmiş soğan

- 1 diş rendelenmiş sarımsak

- 3 yemek kaşığı galeta unu

- 2-3 yemek kaşığı süt

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

- Tuz

Söğürmesi İçin;

- 5-6 adet patlıcan

- 3-4 adet kapya biber

- 1 adet soğan

- 1 diş rendelenmiş sarımsak

- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

- Tuz

Gelinim Mutfakta Söğürme Kebabı Tarifi 9 Nisan Çarşamba | Söğürme Kebabı Nasıl Yapılır? - Resim : 2

SÖĞÜRME KEBABI NASIL YAPILIR?

En son üzerine gezdirmek için tereyağı ve dilerseniz maydanoz

öfte için tüm malzemeleri macun kıvamına gelene dek güzelce yoğurup 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Bu esnada sebzeleri yıkayıp kurulayın ve patlıcan ile biberleri yer yer sivri bir bıçakla delin, 1 soğanı da kabuğuyla birlikte ikiye bölün.

Tüm sebzeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında közleyin.

Tamamen yumuşayan sebzeleri bir kaba alıp üzerini streç filmle kaplayarak veya bir torbaya koyarak terletip kabuklarını soyun ve doğrayın.

Közlenmiş sebzelerin üzerine zeytinyağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın, servis tabağına alın.

Köftelere şekil verip kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip 180-190 derecede ısıtılmış fırında ara ara ters yüz ederek pişirin.

Köfteleri dilerseniz az yağ ilavesiyle tavada da pişirebilirsiniz. Ben fırınlarken yanlarına birkaç yeşil biber ile domates de attım.

Pişen köfteleri sunum tabağındaki sebzelerin üzerine yerleştirip en son kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis edin. Deneyenlere afiyet ols

Kaynak: Lezzet.com
Söğürme Kebabı Yemek Tarifi Gelinim Mutfakta
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız