Gelinim Mutfakta Sürmene Pidesi Tarifi: Sürmene Pidesi Nasıl Yapılır?

15 Ekim Salı günü çeyrek altın kazanmak isteyen gelinlerin görevi Sürmene Pidesi oldu. Haftanın ikinci günü kolları sıvayan gelinler Sürmene Pidesi yapımına başladı. İşte dillere destan Gelinim Mutfakta Sürmene Pidesi tarifi..

Gelinim Mutfakta Sürmene Pidesi Tarifi: Sürmene Pidesi Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Sürmene Pidesi Tarifi

Hafta içi her gün en başarılı gelinin çeyrek altın kazandığı Gelinim Mutfakta yarışmasında Karadeniz esintili gün başladı. 15 Ekim Salı günü maceranın hız kesmediği yemek yarışmasında günün yıldızı Sürmene Pidesi oldu. En güzel Sürmene Pidesi yapan gelin çeyreği yakasına taktı. Peki, Sürmene Pidesi nasıl yapılır? İşte 15 Ekim Salı Gelinim Mutfakta Sürmene Pidesi tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA SÜRMENE PİDESİ TARİFİ

MALZEMELER

1,5 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 paket instant maya

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

5-5,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri İçin;

1 kase beyaz peynir

1 kase rendelenmiş kaşar

Tereyağı

2 yumurta

Kenarları İçin;

Tereyağı

SÜRMENE PİDESİ NASIL YAPILIR?

Sürmene Pidesi için önce ılık su, süt, şeker ve mayayı karıştırın. Tuz ekleyin.

Unu azar azar katıp yoğurun. Biraz sıvı yağ ekleyip hamuru yoğurun. Ardından 40-45 dakika dinlendirin.

Ardından rendelenmiş kaşar ve beyaz peyniri karıştırın. Hamurdan portakal kadar parçalar alıp yuvarlak bezeler elde edin.

Bir bezeyi tezgahta açmaya başlayın. Kenar kısımları içe doğru katlayın.

Arasına kaşar koyup bolca beyaz peynir gezdirin. Üzerine minik tereyağı parçaları koyup 220 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Pişen pidelerin kenarlarına tereyağı sürüp sıcak servis edin. Dumanı üzerinde tüten Sürmene Pidesi herkese afiyet olsun..

Kaynak: HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi Sürmene Pidesi