Gelinim Mutfakta Tavuk Sarma Tarifi: Tavuk Sarma Nasıl Yapılır, Malzemeleri Ne?
6 Kasım Çarşamba günü Gelinim Mutfakta tezgahlarında Tavuk Sarma yapıldı. Günün yemeğini en iyi şekilde yapan gelin çeyrek altını kaptı. Peki, Tavuk Sarma nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Tavuk Sarma tarifi..
Haftanın üçüncü yemeği için tezgah başına geçenlere leziz öneri geldi. 6 Kasım Çarşamba günü Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yeni bölüm lezzeti Tavuk Sarma oldu. Günün yemeğini en iyi şekilde yapan gelin çeyrek altın için yarıştı. Peki, Tavuk Sarma nasıl yapılır? İşte 6 Kasım Çarşamba günü yapılan Gelinim Mutfakta Tavuk Sarma tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA TAVUK SARMA TARİFİ
MALZEMELER
1 tavuk göğsü fileto
Marine İçin;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
İç Harcı İçin;
1 patlıcan
1 patates
3 yeşil kıl biber
1 kırmızı kapya biber
4 yemek kaşığı bezelye
1 fiske tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu İçin;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
TAVUK SARMA NASIL YAPILIR?
Önce fileto kesilmiş tavukları marine edip dinlendirin. Bir tavaya sıvı yağ ve küp küp doğranmış sebzeleri alıp soteleyin.
Tavukları düz bir zemine serip uç kısmına sebze karışımından koyun. Rulo şeklinde sarıp açılmaması için kürdan batırın.
Tüm tavukları aynı şekilde sardıktan sonra tepsiye dizip üzerine sos gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Deneyenlere afiyet olsun..