Gelinim Mutfakta Tavuklu Bursa Kebabı Tarifi 24 Ekim: Tavuklu Bursa Kebabı Nasıl Yapılır?
Bu akşam ne yemek yapsam diye düşünen ev hanımlarına yanıt Gelinim Mutfakta programından geldi. 24 Ekim Perşembe günü Tavuklu Bursa Kebabı için yarışan gelinler çeyrek altını garantiledi. Peki, Tavuklu Bursa Kebabı nasıl yapılır? İşte dillere destan tarif..
Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni güne özel yeni lezzet belirlendi. 24 Ekim Perşembe günü 4 gelinin hediyesi Tavuklu Bursa Kebabı oldu. Tezgah başına geçen gelinler dillere destan lezzete sahip Tavuklu Bursa Kebabı püf noktalarını öğrendi. Peki, Tavuklu Bursa Kebabı nasıl yapılır? İşte 24 Ekim Perşembe Gelinim Mutfakta Tavuklu Bursa Kebabı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU BURSA KEBABİ TARİFİ
MALZEMELER
2 adet yufka
400 gr tavuk göğsü
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı Pirinç
1 adet patlıcan
Baharatlar
Beşamel Sos İçin:
1,5 yemek kaşığı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı
Tuz
Üzeri İçin:
Kaşar peyniri
TAVUKLU BURSA KEBABI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Tavuklu Bursa Kebabı için patlıcanı alacalı soyup küçük küçük saklanır. Daha sonra sıvı yağda birleştirilir.
Tavukları kuş başı şekilde doğrayıp soteleyin. Ayrıca yemeklik soğanları ekleyin.
Daha sonra salçayı ilave edin. Suyunu çektikten sonra yaprak ve patlıcan koyun.
Baharatlarını istediğiniz şekilde eklemeyin. Beşamel sos için belleğini eritip kokusu çıkıyora kadar kavurun. Ardından süt ekleme çırpın.
Küçük bir kaseye 4 parçaya bölünmüş yufkayı serin. Kaseye tavuklu harcı saklamayı yufkayı kapatın.
Yağlı fırınların ters çevrilmesi üzerine beşamel sos gezdirin. parça parçalarını 190 derece yayınlamayı sürdürürler. En son üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Deneyenlere afiyetler olsun..