GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU PATLICAN TEKERİ TARİFİ: Tavuklu Patlıcan Tekeri Nasıl Yapılır?
Haftanın ikinci çeyrek altınını kazanmak isteyen 4 gelinin bugünkü ödevi Tavuklu Patlıcan Tekeri oldu. 25 Şubat Salı günü yayınlanan Gelinim Mutfakta 1567. bölüm yıldızı Tavuklu Patlıcan Tekeri püf noktaları netleşti. İşte bir yiyenin bir daha unutamayacağı Tavuklu Patlıcan Tekeri tarifi..

Kanal D gündüz kuşağının en sevilen yapımlarından Gelinim Mutfakta'da günün yıldız yemeği Sivas Kalburabastı oldu. 24 Şubat Pazartesi günü yayınlanan yapımda çeyrek altını kazanmak için en güzel Sivas Kalburabastı yapması gereken gelinler tarifin gerekli malzemelerini hazırlamaya başladı. Aslı Hünel 4 gelin ile ekran başındaki izleyiciler için günün leziz tatlısının püf noktalarını paylaştı. Peki, Sivas Kalburabastı nasıl yapılır? İşte tadına doyum olmayan Gelinim Mutfakta Sivas Kalburabastı tarifi.

GELİNİM MUTFAKTA TAVUKLU PATLICAN TEKERİ TARİFİ
600 gram tavuk kalça yada göğüs eti
3 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı ılık su
Tuz, karabiber
Üzeri İçin;
Domates
Biber

TAVUKLU PATLICAN TEKERİ NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Tavuklu Patlıcan Tekeri tarifi için patlıcanları küp küp doğrayıp kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıdın üzerine dizip fazla yağından arındırın. Ardından tavukları küp küp doğrayıp zeytinyağıyla birlikte sotelemeye başlayın. Yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip ardından biberleri ilave edin. Soğanlar ve biberler yumuşayınca rendelenmiş sarımsakları ekleyip salçasını ve baharatlarını ekleyin.

En son suyunu ekledikten sonra biraz pişirip yemeği ocaktan alın. Karışımı fırın kabına koyup tabana güzelce yayın. Üzerine kızarmış patlıcanları ekleyip domates ve biber koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yemeği güzelce pişirin. 20 dakika boyunca pişen yemeği fırından alıp sıcak servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..