GELİNİM MUTFAKTA TRABZON FASULYE TAVA TARİFİ 7 OCAK 2025 | Trabzon Fasulye Tava Nasıl Yapılır?
Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta'da yeni günün lezzeti belli oldu. 7 Ocak Salı gününün yıldızı Trabzon Fasulye Tava püf noktaları izleyiciler tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, Trabzon Fasulye Tava nasıl yapılır? İşte 7 Ocak Gelinim Mutfakta Trabzon Fasulye Tava tarifi..
Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni güne adım atıldı. 7 Ocak Salı günü Aslı Hünel gelinlerin ödevi olarak Trabzon Fasulye Tava açıklamasını yaptı. Ekran başındaki izleyiciler Trabzon Fasulye Tava yapmak için kalemi kağıdı hazırladı. Peki, Trabzon Fasulye Tava nasıl yapılır? İşte 7 Ocak Gelinim Mutfakta Trabzon Fasulye Tava tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA TRABZON FASULYE TAVA TARİFİ
MALZEMELER
500 gr taze fasulye
1 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı mısır unu
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Haşlamak İçin;
Su
1 çay kaşığı tuz
TRABZON FASULYE TAVA NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Trabzon Fasulye Tava için önce fasulyelerin sap ve uç kısımlarını ayıklayın. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ekleyip haşlayın. Fasulyelerin suyunu süzüp bir kaba alın. Ardından üzerine mısır unu, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
Tavada tereyağıyla sıvı yağı karıştırıp mısır ununu ekleyin. Biraz kavurduktan sonra süzülmüş fasulyeleri tavaya alın. Kapağını kapatıp güzelce kızartın. Kızaran fasulyeleri kapağın üzerine alıp tavayı bir kez daha yağlayın. Ardından diğer yüzünü de kızartın. Trabzon yöresine has fasulye tavanız hazır. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..