Gelinim Mutfakta Yalova Sütlüsü Tarifi 18 Nisan Cuma | Yalova Sütlüsü Nasıl Yapılır?

Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta 1605. bölüm yıldızı Yalova Sütlüsü oldu. Eline kağıdı kalemi alan izleyiciler leziz tarifin detaylarını not etmeye başladı. Peki, Gelinim Mutfakta Yalova Sütlüsü nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Yalova Sütlüsü tarifi..

Gelinim Mutfakta Yalova Sütlüsü Tarifi 18 Nisan Cuma | Yalova Sütlüsü Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta Yalova Sütlüsü nasıl yapılır?

Milyonlarca izleyiciyi ekran başına çivileyen Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın final anı geldi. 18 Nisan Cuma günü yayına giren Gelinim Mutfakta 1605. bölüm gelinlerin ödevi Yalova Sütlüsü oldu. Eline kağıdı kalemi alan izleyiciler tarifin merak edilen püf noktalarını incelemeye başladı. Aslı Hünel'in tek tek sıraladığ Yalova Sütlüsü malzemeleri burada. İşte sizler için derlediğimiz Gelinim Mutfakta Yalova Sütlüsü tarifi..

Gelinim Mutfakta Yalova Sütlüsü Tarifi 18 Nisan Cuma | Yalova Sütlüsü Nasıl Yapılır? - Resim : 1

YALOVA SÜTLÜSÜ TARİFİ

- 24 yaprak baklavalık yufka

Şerbeti İçin;

- 1 litre süt

- 2.5 su bardağı toz şeker

- 1 paket margarin

- 1 çay bardağı Ayçiçek yağı

- 1.5 su bardağı ceviz içi

Süslemek İçin;

- Toz Antep fıstığı

Gelinim Mutfakta Yalova Sütlüsü Tarifi 18 Nisan Cuma | Yalova Sütlüsü Nasıl Yapılır? - Resim : 2

YALOVA SÜTLÜSÜ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Yalova Sütlüsü için önce tatlının şerbetini hazırlayın. Süt ve şekeri kaynatıp soğutun. Sos tenceresine margarin ve sıvı yağı alıp eritin. Yağ karışımını fırın tepsisine sürüp 3 yaprak baklavalık yufkayı serin. Toplamda 12 yufka serdikten sonra arasına bolca ceviz içi dökün. Bu işlemden sonra bir kez daha aynısını yapın. Son katta bıçakla büyük kareler kesin. Yufkaların üzerine kalan yağ sosunu dökün. 150 derece fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti gezdirip üzerine toz Antep fıstığı döküp süsleyin. Deneyenlere afiyet olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Yalova Sütlüsü Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız