HEM FAYDALI HEM SUSATMAYAN RAMAZAN ŞERBETİ TARİFİ! Ramazan Şerbeti Nasıl Yapılır?
Milyonlarca vatandaşın merak ettiği Ramazan şerbeti yapımında püf noktalar sıralandı. Tarçın ve limonun muhteşem uyumuyla damakları tatlandıran Ramazan şerbeti yapımında gülsuyu, nar, portakal gibi meyveler yerini aldı. İşte sizler için önerdiğimiz Ramazan şerbeti tarifi..

11 ayın sultanı Ramazan ayına girişle birlikte gözde olan şerbet yapımı başladı. Birçok hanede kaynatılan Ramazan şerbetinin birçok püf noktası var. Ramazan şerbetinin en bilinen tariflerinden biri gülsuyu, nar, portakal gibi meyve özleriyle yapılan şerbet oluyor. Kimi zaman kuşburnu, tarçın, zencefil, karanfil gibi baharatlar da eklenebiliyor. İşte sizler için hem leziz hem susatmayan Ramazan şerbeti tarifi..

RAMAZAN ŞERBETİ TARİFİ
Malzemeler
1 litre su
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı gül suyu veya nar suyu
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı karanfil
1 çubuk tarçın
Buz

RAMAZAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?
Ramazan ayının olmazsa olmazlarından su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra karanfil ve tarçın ekleyip kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbet soğuduktan sonra gül suyu veya nar suyu ekleyip en son limon suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra bardaklara döküp soğumaya bırakın.

İsteğe göre soğuması için buz da ekleyebilirsiniz. Ramazan ayında iftar sofralarında hem serinletici hem de ferahlatıcı bir seçenek olan Ramazan şerbetini afiyetle tüketebilirsiniz. Ramazan şerbeti kaynatan herkese afiyet olsun..