HEM LEZİZ HEM DOYURUCU Nevruzun Olmazsa Olmazı Nevruz Pilavı Nasıl Yapılır?

21 Mart Cuma günü doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz Bayramına giriş yapıldı. Nevruz ritüelleri arasında yerini alan Nevruz pilavı günün en çok araştırılan maddesi oldu. Hem lezzetli hem de çok besleyici olan Nevruz pilavı için püf noktalar sıralandı. İşte Nevruz Pilavı yapımı..

HEM LEZİZ HEM DOYURUCU Nevruzun Olmazsa Olmazı Nevruz Pilavı Nasıl Yapılır?
nevruz pilavı nasıl yapılır?

Türk mutfağına ait geleneksel bir pilav türü olan Nevruz pilavı yapılmaya başladı. Baharın gelişi ve doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz günü etkinliklerle kutlanmaya başladı. Günün amacına hizmet eden Nevrut pilavı için malzemeler hazırlandı. Peki, hem leziz hem de göz dolduran Nevruz pilavı nasıl yapılır? İşte Nevruz Pilavı'nın yapılışı..

HEM LEZİZ HEM DOYURUCU Nevruzun Olmazsa Olmazı Nevruz Pilavı Nasıl Yapılır? - Resim : 1

NEVRUZ PİLAVI TARİFİ

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı zeytinyağı

1 adet soğan (

Yarım su bardağı kuru üzüm

Yarım su bardağı kuş üzümü

Yarım su bardağı dolmalık fıstık

Yarım su bardağı badem

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

3 su bardağı su

Tarçın, karanfil ve baharatlar

HEM LEZİZ HEM DOYURUCU Nevruzun Olmazsa Olmazı Nevruz Pilavı Nasıl Yapılır? - Resim : 2

NEVRUZ PİLAVI NASIL YAPILIR?

Pirinçleri bol suyla yıkayıp 30 dakika ıslatın. Suyunu süzüp tencerede tereyağını ve zeytinyağını kızdırın. Soğanı ince ince doğrayıp pembeleşene kadar kavurun. Fıstıkları ve kuru üzümü kavurduktan sonra bademleri ve kuş üzümünü ekleyin. Pirinçleri ekleyip karıştırın. 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip tuz ve şeker ekleyin. Tarçın ve karanfil gibi baharatları ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Pilav suyunu çekince kapağını açmadan 10-15 dakika demlemeye bırakın. Afiyet olsun..

Kaynak: Lezzet.com
Nevruz Bayramı Yemek Tarifi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız