Masterchef Erşan Yılmaz'dan Hamsili Pilav Tarifi | Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?
Konuk şef Erşan Yılmaz'ın konuk olduğu Masterchef Türkiye yarışmasında Hamsili Pilav yapımı ekrana geldi. 7 Aralık Cumartesi günü yayınlanan Masterchef yeni bölüm gözler Hamsili Pilav yapımına çevrildi. İşte püf noktalarıyla Masterchef Türkiye Hamsili Pilav tarifi..
Her akşam yeni bölümü yayınlanan Masterchef Türkiye yarışmasında yeni gün başladı. 7 Aralık Cumartesi günü yayına giren Masterchef'te günün yıldızı Hamsili Pilav oldu. Finali görebilmek için mücadele eden yarışmacıların ödevi Hamsili Pilav püf noktaları sizler için sıralandı. Peki, Hamsili Pilav nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla Masterchef Türkiye Hamsili Pilav tarifi..
MASTERCHEF HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
MALZEMELER
- 1,5 kilo hamsi
- 3 adet soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 2 su bardağı sıcak su
- Tereyağı
- Sıvı yağ
MASTERCHEF HAMSİLİ PİLAV NASIL YAPILIR?
7 Aralık Cumartesi günü ekrana gelen Masterchef Türkiye yarışmasında hamsileri güzelce yıkayıp kılçıklarını temizleyin. Hamsileri suda bekletip tuz ve limon suyu ekleyin.
Kuş üzümlerini bir kaseye alıp biraz ılık suda bekletin. Pirinçleri yıkayıp sıcak suda tuzla birlikte bekletin. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp küp küp doğranmış soğanları ekleyin.
Fıstıkları ekleyip kavurun. Kuş üzümlerinin suyunu süzüp tencereye ekleyin. Ardından karabiber, yenibahar ve tuz ekleyin. Pirinçleri koyup kısık ateşte pişirin.
Pişen pilava maydanoz ekleyip karıştırın. Borcamı tereyağıyla iyice yağlayıp hamsileri sırayla dizin. İç harcı ekleyip bir kat daha hamsi dizin. Üzerine az sıvı yağ dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirin. Deneyenlere afiyetler olsun..