Masterchef Katmer Tarifi 26 Ekim Cumartesi: Çıtır Çıtır Katmer Nasıl Yapılır?

Masterchef Türkiye yarışmasında günün leziz görevi Katmer oldu. Genç şeflerden Ömer Aksu'nun konuk olduğu Masterchef yeni bölüm yarışmacılar en iyi katmeri yapmaya çalıştı. Peki, Masterchef Katmer nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Masterchef Katmer Tarifi 26 Ekim Cumartesi: Çıtır Çıtır Katmer Nasıl Yapılır?
Masterchef Katmer Nasıl Yapılır?

Her akşam yeni bölümü yayınlanan Masterchef Türkiye yarışında yeni güne özel yeni lezzet yapıldı. 26 Ekim Cumartesi günü yarışmacıların ödevi Katmer oldu. Genç şef Ömer Aksu Masterchef yarışında Katmer yapmaya başladı. Peki, Masterchef Katmer nasıl yapılır? İşte Masterchef Katmer tarifi 26 Ekim Cumartesi..

MASTERCHEF KATMER TARİFİ 26 EKİM CUMARTESİ

MALZEMELER

Hamur İçin:

2 buçuk su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

Hamur Araları İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

Bir çay bardağı sıvı yağ

İç Malzemeleri İçin:

Antep fıstığı

Kaymak

1 buçuk tatlı kaşığı toz şeker

KATMER NASIL YAPILIR?

Masterchef Katmer için önce unun içerine su ve tuz koyup karıştırın. Eşit 6 parçaya bölüp bezeleri dinlendirin. İki yemek kaşığı tereyağı ile yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin.

Yemek kaşığı ile tabağın üzerine eriyen yağdan döküp bezeleri açın. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp aralarına yağ ekleyin.

Üst üste koyduğunuz bezelerin aralarına yağ sürün. Erişim yağı döküp tekrar açın. İçinde Antep fıstığı serpip kaymak ekleyin.

Kare biçiminde zarf gibi katlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerine yağ sürün. 200-220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine Antep fıstığı serpip servis edin. Herkese afiyetler olsun..

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri
Masterchef Türkiye Yemek Tarifi Katmer