MasterChef Ördek Pastilla Tarifi 31 Ekim 2024: Fas Lezzeti Ördek Pastilla Nasıl Yapılır?
MasterChef Ördek Pastilla tarifi 31 Ekim Perşembe günü araştırılmaya başladı. Somer, Danilo ve Mehmet şefler yarışmacıların en iyi Ördek Pastilla tabağını çıkarmasını söyledi. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır? İşte yanıtı..
31 Ekim Perşembe günü ekrana gelen MasterChef Türkiye yarışmasında günün yıldızı Fas mutfağına ait Ördek Pastilla oldu. Dünyaca ünlü Somer, Danilo ve Mehmet şeflerin yarışmacılardan istediği Ördek Pastilla tarifinin püf noktaları merak konusu oldu. Ekran başındaki izleyiciler kalemi kağıdı aldı ve tarifi not etmeye başladı. Peki, Ördek Pastilla nasıl yapılır? İşte merak edenler için Masterchef Ördek Pastilla tarifi..
MASTERCHEF ÖRDEK PASTİLLA NASIL YAPILIR?
Yarım ördek
3 yumurtanın sarısı
2 tane baklavalık yufka
1 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı toz kimyon
Yarım çay kaşığı toz tarçın
Yarım çay kaşığı toz zencefil
4 adet zencefil
3 dal taze soğan
Yarım acı chili biber
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı toz şeker
50 gram file badem
1 bardak sebze suyu
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pudra şekeri
Yarım çay kaşığı tarçın
ÖRDEK PASTİLLA TARİFİ
Ördek Pastilla için önce ördek etini iyice yıkayıp parçalayın. Zeytinyağında kavurup içine sarımsak, soğan, toz zerdeçal, taze zencefil, kimyon, tarçın ve toz kişniş ekleyin.
Koruk sirkesi ve toz şekerle soteleyip pişirin. Eti kemiklerinden ayırıp didikleyin. 3 yumurta sarısıyla çırpıp pişirin. İnce kıyılmış maydanoz, taze soğan, pişmiş soğan ve chili biber ekleyin.
Bademleri kavurup baklava yufkalarını yağlayın. Ortaya bademli ördek karışımını koyup yufkanın dışta kalan kısmını içeriye katlayın. Kenarlarını yağlayın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirdikten sonra tarçın ve pudra şekeri ekleyin. Deneyenlere afiyetler olsun..