Nar Gibi Kızaran Yılbaşı Hindi Tarifi: İşte Yılbaşı İçin Hindi Pişirme Rehberi
Yılbaşı gecesi sevdikleriyle yiyeceği yemekleri listeleyen vatandaşlar olmazsa olmaz hindi tarifine odaklandı. 31 Aralık Salı akşamı sofraların vazgeçilmezi olan yılbaşı tarifi sizler için araştırıldı. Peki, hindi nasıl pişirilir? İşte dillere destan yılbaşı için hindi pişirme rehberi..
Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı hindi yapımı ve püf noktalar araştırılmaya başladı. 2025 yılını karşılamak için hazırlıklara başlayan vatandaşlar sofraların baş köşesine koymak istedikleri hindi için hazırlandı. Büyük ve iştah açıcı görüntüsüyle tam bir davet yemeği olan nar gibi kızarmış hindi tarifini sizler için derledik. Peki, fırında bütün hindi nasıl pişirilir? İşte nar gibi kızarmış yılbaşı hindisi pişirme rehberi..
YILBAŞI HİNDİSİ TARİFİ
1 adet bütün hindi
Marinesi İçin:
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı bal
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı muskat
İçini Doldurmak İçin:
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet defne yaprağı
FIRINDA BÜTÜN HİNDİ NASIL PİŞİRİLİR?
Yılbaşı sofrasının görkemli yemeği hindi tarifi için bütün hindiyi pişirme torbasına koyun. Sosu için 100 gr tereyağı, 4 yemek kaşığı kaşığı bal, tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı muskatı alıp karıştırın.
Hindinin derisini dikkatli bir şekilde gevşetip tereyağı sosu için yer açın. Hazırlanan sostan derinin altına ve üzerine güzelce yayın. En az 2 saat dinlendirin.
İrice doğranmış patates, havuç, kereviz, soğan ve 1 adet defne yaprağını hindinin içerisine yerleştirin. Hindinin butlarını iple bağlayın.
Pişirme torbasının içerisine 1 yemek kaşığı unu alıp torbanın her yerine bulaştırın. Hindiyi pişirme torbasına alıp ağzını kapatın. Hindiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2-2,5 saat boyunca pişmeye bırakın. Nar gibi kızaran hindimiz yılbaşı sofrası için hazır. Deneyenlere afiyet olsun..