RAMAZAN 4. GÜN İFTAR MENÜSÜ | Bugün İftarda Ne Yemek Yapsam?
11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında iftar menülerini hazırlamaya devam eden vatandaşlar 4. gün sofralarına odaklandı. Ramazanın dördüncü günü hangi yemekleri yapacağını düşünenler için çorbadan tatlıya önerilerimiz geldi. İşte hem besleyici hem de göz dolduran iftar yemekleri..

Ramazan menüsü araştırması yapan vatandaşlar için dördüncü gün hazırlıkları başladı. 2025 yılında 1 Mart ile 29 Mart tarihleri arasında eda edilecek Ramazan ayında iftar sofralarını hazırlayanlara hem lezzetli hem de doyurucu tarif önerileri geldi. Hurma ve suyla başlamanız gereken çorbadan tatlıya iftar menüsü önerilerimiz burada..

İFTAR MENÜSÜ ÇORBA ÖNERİSİ
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp kızdırın. Soğan ve sarımsağı küçük doğrayıp kavurun. Üzerine yıkanmış kırmızı mercimeğe pirinç ve bulgur ekleyip karıştırın. Sıcak su ekleyip kapağını kapatın. Bir kasede 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtıp un ekleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ekleyip kavurun. Suyu ekleyip ardından nane, kırmızı biber, karabiber ekleyin. Kaynadıktan sonra mis gibi Ezogelin çorbanız hazır..

İFTAR MENÜSÜ ANA YEMEK ÖNERİSİ
Ramazan sofranızda yer vereceğiniz Fırında Sebzeli Tavuk için tüm sebzeyi yıkayıp istediğiniz ölçüde dilimleyin. Tavukları güzelce yıkayıp üzerine kabukları soyulmuş patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyin. Fırın kabına tavukları, sebzeleri, yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyin. Yemeğin sosu için bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını karıştırın. Dilediğiniz tüm baharatları ekleyip karıştırın. Üzerine yıkayıp suyunu sıktığınız yağlı kağıdı üzerine güzelce kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişen yemeği sıcak servis edin. Deneyenlere afiyetler olsun..

İFTAR MENÜSÜ SALATA ÖNERİSİ
İftar sofralarına çok yakışan yoğurtlu kereviz salatası için bir kasede süzme yoğurt, tuz ve sarımsağı karıştırın. Ardından dereotu ve cevizi ekleyip karıştırın. Kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin. Ardından kabukları soyulmuş yeşil elmaları da güzelce rendeleyin. Hem pratik hem de bir o kadar leziz olan kereviz salatanız hazır. Servis tabağına aldığınız kereviz salatasının üzerine zeytinyağı gezdirip ceviz taneleriyle süsleyebilirsiniz.

İFTAR MENÜSÜ TATLI ÖNERİSİ
Ramazanla özdeşleşen güllaç tarifi için önce sütü ve toz şekeri alıp karıştırın. Vanilin ile gül suyunu ekleyin. Güllaç yufkalarını ıslatın. Güllaç yufkalarından ilkini alıp sütlü karışıma batırarak yumuşamasını sağlayın. Ardından tepsiye serin. Bir kat güllaç yufkası serdikten sonra üzerine ceviz içi serpip katları aynı şekilde tamamlayın.

Bu adımı her kat için tekrarlayın. Her kattaki yufkayı sütlü karışıma batırıp yerleştirin. Tüm yufkaları aynı şekilde tamamlandıktan sonra kalan sütlü karışımı tatlının üzerine dökün. Ramazan sofralarının olmazsa olmazı güllaç soğuduktan sonra üzerini ceviz, nar taneleriyle süsleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.

Ramazan ayının olmazsa olmazı Ramazan şerbeti için su ve şekeri güzelce karıştırın. Karanfil ve tarçın ekleyip kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp güzelce soğutun. Şerbet soğuduktan sonra gül suyu veya nar suyu ekleyip en son limon suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra bardaklara döküp soğumaya bırakın. Gün boyu su kaybı olan oruç tutan bireylerin iftarda gönül rahatlığıyla içebileceği Ramazan şerbetiniz hazır..