RAMAZAN 8. GÜN İFTAR MENÜSÜ | Bugün İftara Ne Yemek Yapsam?
İslam alemi için önemli olan Ramazan ayında iftar sofrası hazırlayacak olanlara leziz öneriler geldi. Çorba, ana yemek, ara sıcak, salata ve tatlılarla donatılan masalarda damat çatlatan tarifler geldi. İşte Ramazanın 8. gününe yakışır iftar menüsü önerileri..

Çoban Salata Tarifi
Malzemeler
2 adet domates
1 adet salatalık
1 adet kırmızı soğan
1 adet yeşil biber
1/2 adet limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Çoban Salata Yapılışı
Domatesleri ve salatalıkları yıkayıp küp küp doğrayın. Kırmızı soğanı ince ince doğrayın. Yeşil biberi doğrayıp bir kaseye alın. Tüm malzemeleri harmanlayıp üzerine zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ekleyin. Hem sağlıklı hem leziz salatanız hazır.

Ana Yemek: Tavuklu Sebze Güveç Tarifi
Malzemeler
4 adet tavuk but
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı bezelye
2 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber, kekik

Tavuklu Sebze Güveç Tarifi Yapılışı
Tavuk butlarını tuz ve karabiberle tatlandırıp zeytinyağında her tarafını kızartın. Soğanı yemeklik doğrayıp sarımsağı ince ince doğrayın ve tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ekleyip kavurun. Patates ve havuçları soyup, küp küp doğrayın. Bu malzemeleri soğanların üzerine ekleyin ve birkaç dakika soteleyin.
Domatesleri rendeleyin ve tencereye ilave edin. Bezelyeleri, baharatları ve 1 su bardağı suyu ekleyip karıştırın. Kısık ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. En son tavukları ekleyip güveci kapakla kapatın ve 20-25 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pul biber

Mercimek Çorbası Yapılışı
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp havucu rendeleyin. Zeytinyağını bir tencereye alın ve soğan, sarımsak ve havucu kavurun. Mercimekleri yıkayıp, tencereye ekleyin. Su veya tavuk suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin. Çorba kaynadıktan sonra mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Blender ile çorbayı pürüzsüz hale getirip sıcak servis edin.

Fırın Sütlaç Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
Tarçın

Fırın Sütlaç Yapılışı
Pirinci yıkayın ve 1 su bardağı suda haşlayın. Sütü tencereye alıp içine şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak kaynatın. Pirinci ekleyip karıştırmaya devam edin. 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Karışım koyulaşınca vanilin ekleyin. Karışımı fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra süsleyin. Afiyet olsun!