Bayramların Olmazsa Olmazı Baklavalık Yufkadan Baklava Tarifi! Çıtır Çıtır Baklava Nasıl Yapılır?
30 Mart, 31 Mart ile 1 Nisan günlerinde kutlanacak Ramazan Bayramı öncesi tatlı hazırlıkları başladı. Bayramların olmazsa olmazı ev yapımı baklava için püf noktalar sizler için derlendi. Peki, çıtır çıtır baklava nasıl yapılır? İşte 2025 Ramazan Bayramı'na özel damak çatlatan Baklava tarifi..

Ramazan Bayramı bu sene 30 Mart Pazar, 31 Mart Pazartesi ile 1 Nisan Salı günleri kutlanacak. Hanelerde yaşatılacak bayram sevincinde hem göze hem damağa hitap eden bayram baklavaları yapılacak. İşte sizler için hazırladığımız Ramazan Bayramı'na özel baklava tarifi..

EV BAKLAVASI TARİFİ
- Baklava yufkası
- 500 gram tereyağı
- 300 gram ceviz içi
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu

EV BAKLAVASI NASIL YAPILIR?
Ramazan Bayramı baklavası için önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kısık ateşte bekletin. Ardından limon suyunu ekleyin.

Şerbeti soğutup tereyağını eritin. Biraz soğumasını bekledikten sonra yufkaları hazırlayın. Baklava yufkalarını dikkatlice açıp fırın tepsisini yağlayın. Ardından ilk yufkayı tepsiye serin.

Yufkaların arasına her katı yağlayarak dizin. 10-15 kat yufka koyduktan sonra arasına ince doğranmış ceviz içi ya da dileğe göre Antep fıstığını ekleyin. Cevizi ve Antep fıstığını serptikten sonra birkaç kat yufka daha serin. Her katı tereyağıyla yağlamaya devam edin.

Baklavaları dilediğini şekilde önceden kesip 180 derece fırında üstü iyice kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 40-45 dakika pişen baklavayı fırından çıkardıktan sonra bekleyin.

Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. Şerbetin tamamını döküp baklavanın iyice şerbeti çekmesini sağlayın. Baklava şerbeti çektikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun..
(Kaynak: Haber Merkezi)