Yemeye doyamayacağınız Mozaik Pasta tarifi!

Neredeyse herkesin damak zevkine hitap eden, yapımı kolay tadı efsane Mozaik Pasta nasıl yapılır? İşte detaylar...

Yemeye doyamayacağınız Mozaik Pasta tarifi!

Mozaik pasta, damak zevkine hitap eden çikolatalı ve bisküvili bir pasta türüdür. İşte mozaik pasta tarifi:

Malzemeler:

200 gram bitter çikolata
200 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt
3 su bardağı kırılmış petibör bisküvi (yaklaşık 30 adet)
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık içi (isteğe bağlı)
Yapılış:

Çikolatayı benmari usulü eritin. Bunun için çikolatayı kırıp, tereyağı ile birlikte bir kapta su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirin. Su kaynamaya başladığında, çikolata ve tereyağı karışımı eriyene kadar karıştırın.

Eritilmiş çikolataya toz şekeri, kakao ve sütü ekleyin. Karışımı iyice karıştırın, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Kırılmış bisküvileri ve isteğe bağlı olarak iri dövülmüş cevizi veya fındığı karışıma ekleyin. Malzemeleri çikolatalı karışıma ekleyerek iyice karıştırın.

Hazırlanan karışımı dikdörtgen veya yuvarlak kek kalıbına dökün. Üzerini düzeltin ve karışımı kalıba iyice bastırarak sıkıştırın.

Mozaik pastayı buzdolabında en az 4-5 saat veya tercihen bir gece boyunca dinlendirin. Bu şekilde pasta katılaşacak ve dilimlenmesi daha kolay olacaktır.

Pasta tamamen soğuduktan sonra, dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Dilimledikten sonra, üzerini kakao veya pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.

Mozaik pasta, çikolata ve bisküvi severler için lezzetli bir seçenektir. Hazırlaması kolay ve sunumu şık bir pastadır. Afiyet olsun!