Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni Asgari Ücret 2024 Son Dakika: Asgari Ücret Zammı 2024 Flaş Rakam! Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Tüm gözlerin çevrildiği 2024 asgari ücret yeni rakam geldi. 11 Aralık Pazartesi günü toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu bilgileri geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonların dört gözle beklediği yeni asgari ücret 2024 son dakika açıklamasını yaptı. Peki, asgari ücret ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

Tüm gözlerin çevrildiği 2024

Yeni asgari ücret 2024 araştırması yapan vatandaşlar son durumu merak etti. Asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşlara son duyuru geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret görüşmelerinin başlayacağı günü işaret ederek flaş açıklama yaptı. Herkesin merakla beklediği 2024 yeni asgari ücreti belirleme toplantılarının ilkinin 11 Aralık Pazartesi günü başlayacağı söylendi. Asgari ücret ne zaman açıklanacak merak eden vatandaşlara son duyuru geldi. 2023 yılında ocak ve temmuz aylarında 2 kez zam gören asgari ücretin yeni yıl formülü oluştu. Geçtiğimiz ocak ayında 8 bin 506 TL olan asgari ücret temmuz ayında 11 bin 402 TL oldu. Yıllara göre asgari ücret şekillendi ve 2023 yılının sonuna yaklaşırken merkeze yeni yıl zammı alındı. Peki, asgari ücret ne zaman açıklanacak 2024? İşte son dakika asgari ücret zammı flaş rakam..

YENİ ASGARİ ÜCRET 2024 SON DAKİKA

Asgari ücret zammı 2024 araştırması yapan vatandaşlara flaş açıklama geldi. Cumhurbaşkanı asgari ücret açıklaması son dakika merak eden vatandaşlar komisyonun görüşmelere başlayacağını belirtti. Asgari ücret kaç para sorgulayan vatandaşlara yeni duyuru geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Bundan sonraki süreçte de sosyal diyalog mekanizmalarını düzenli olarak işletme niyetinde olduklarını ifade eden Işıkhan, “Önümüzde, Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. İnşallah 11 Aralık´ta, 2024 yılı asgari ücret seviyesini belirlemek üzere komisyon toplantılarımıza başlayacağız. Her zaman olduğu gibi bu süreci; işçi ve işveren temsilcilerimiz ile birlikte uzlaşma ve mutabakat arayışıyla hassasiyetle yürüteceğiz. Şartlar ne olursa olsun geleceğin güçlü, müreffeh Türkiye´sini inşallah birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum. Ülkemizin 100’üncü yılını kutladığımız bugünlere kadar bizlere yol arkadaşlığı yapan, diyalog kanallarını her daim açık tutan siz değerli paydaşlarımıza ve girişimcilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi. Peki, asgari ücret ne kadar oldu? İşte yeni rakam..

2024 ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023’ün sona ermesine sayılı gün kala yeni yıl araştırmaları hızlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2024’te geçerli olacak asgari ücretin belirleneceği günün ilk tarihini verdi. 11 Aralık Pazartesi günü ilk toplantısını yapacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşme süreci başlayacak. 16 bin ile 20 bin 120 TL gibi rakamların konuşulduğu 2024 yeni asgari ücret toplantılar ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Aralık ayının son haftasında netleşmesi beklenen yeni asgari ücret 6 aylık enflasyon rakamları dikkate alındığında yüzde 39,61 ve yüzde 51,46 arası bir rakama denk geleceği düşünülüyor. 2024 yeni asgari ücret yüzde 40, 45 ve 50 formülü üzerinde şekil alacak. Yüzde 30 zam halinde yeni asgari ücret brüt 17 bin 438 TL olacak. Yüzde 35 olursa brüt 18 bin 108 TL, yüzde 50 zam olursa da brüt 20 bin 121 TL’ye yükselecek.