Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Murat Kurum Ne Mezunu? Murat Kurum Kariyeri

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Murat Kurum Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atandı. Peki, Murat Kurum ne mezunu? Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yanıtı..

Yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Murat Kurum Ne Mezunu? Murat Kurum Kariyeri

Murat Kurum son dakika gelişmesi gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre sağlık sorunları nedeniyle görevden ayrılan Mehmet Özhaseki yerine yeni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu. Milyonlarca vatandaş Murat Kurum ne mezunu sorusuna yanıt aradı. Peki, Murat Kurum ne bakanı? Murat Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Murat Kurum kariyeri..

YENİ ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 1976 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1999 yılında mezun olan Murat Kurum, 1999-2005 arasında çeşitli özel kuruluşlarda görev yaptı. 2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı. 2006-2009 arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü yaptı.

2009-2018 arasında TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlük görevlerini yerine getiren Murat Kurum, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atandı. 2023'e kadar bakan olan Murat Kurum, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili oldu. 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olan Murat Kurum evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ