Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni eğitim öğretim dönemi başladı! Veliler isyanda

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte farklı illerden velililerin şikayetleri sosyal medyada gündem oldu. Şikayetlerin temelinde ise özellikle devlet okullarında istenen kayıt ücreti ve okullarda yaşanan temizlik sorunları var.

Yeni eğitim öğretim döneminin

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı, “Kayıt ücreti kesinlikle alınmıyor” açıklaması sonrasında gözler okul müdürlerine çevrilmişti. Okulların açılmasıyla birlikte bir de temizlik sorunu ortaya çıktı. Okullarda temizlik görevlisi için kaynak ayrılamazken, bazı okullarda velilerin temizlik yapmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

TEPKİLER BÜYÜYOR

Sosyal medya üzerinden okullara dair görüntüler ve tepkiler artıyor. Velilerin tepkisi ise şöyle:

“Eyüp’te yer alan bulunan Hacı İslam Ülker İlkokulu’nda şu an temizlik görevlisi yok. Sular akmıyor. Tuvalette musluklar bozuk. Çocuklarımız sürekli hasta. Bu konuda acil destek bekliyoruz.”

“Sincan’da bulunan bir lisede, temizlik personeli olmadığı için okulun çöplerini öğrencilere attırdılar”


“İzmir’de bir devlet okulunda temizlik görevlisi olmadığı için okul veliler tarafından temizleniyor.”


“Burası Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bir okul. Eğitim-öğretim yılının ikinci haftası olmasına rağmen okullarda hâlâ temizlik personeli yok.”

“Bursa’da bir okul. Temizlik görevlileri yok sınıflar bu halde!”

Tekirdağ’da bir okul. “Devlet eğitime yeterli para ayırmadığı için bizim çocuklarımız mağdur oluyor”

Fuat Soylu İlköğretim Okulu’nda veliler imza topladı “Temizlik ve sağlık sorunları sürüyor. Eğitimde tasarruf olmaz, acilen okullara temizlik personeli istiyoruz.”

BASIN AÇIKLAMASI YAPACAKLAR

Kamuda “tasarruf” tedbirleri kapsamında uygulamaya konulan İşgücü Uyum Programı, Eğitim Sen’in de radarında. Bugün Ataşehir’de basın açıklaması yapacak olan Eğitim Sen sosyal mecralar üzerinden “İşgücü Uyum Programı ile okullar, geçici temizlik görevlileri tarafından haftada üç gün temizlenecek. Bu zaten kötü olan hijyen koşullarının daha da sorunlu hale gelmesi demektir” ifadelerini kullandı

EĞİTİME DESTEK OKULLARA ÖDENEK

Bütün velileri 20.09.2024 (bugün) Saat 15.30’da Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklamasına davet eden Eğitim Sen “. Eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin sağlığını korumak adına eğitime bütçe, okullara ödenek istiyoruz!” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD)
Sıradaki Haber Bir tütün ürününe daha zam geldi