Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni halka arz var mı? 2024’ün ilk halka arzı ne zaman yapılacak? SPK halk arz takvimi!

2024’ün ilk haftasında Türkiye’de

2024’ün ilk haftasında Türkiye’de halka arz konularına dair gözler, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) çevrildi. Yatırımcılar, yeni bir haftada hangi şirketlerin halka arz olacağını ve bu konuda SPK’dan gelecek onayları merak ediyor. 2023 yılında birçok başarılı halka arza tanıklık eden yatırımcılar, bu yıl da aynı başarıları tekrarlamayı umuyorlar.

Ancak, 2024 yılına girilmesine rağmen henüz yeni bir halka arz gerçekleşmedi. Şirketlerin SPK’ya yaptıkları başvuruların onaylanması ile birlikte halka arz süreci başlamakta. Halka arzın gerçekleşip gerçekleşmediğini öğrenmek isteyen yatırımcılar, SPK’dan gelecek duyuruları bekliyorlar.

2024’ün ilk halka arzının ne zaman gerçekleşeceği ve hangi şirketin bu sürece katılacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Halka arz takviminin şekillenmesi, SPK’nın şirket başvurularını değerlendirmesi ile ortaya çıkacak.

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Türk borsasının güçlü bir konumda olduğunu belirtmiş ve 2024’te de borsaya olan ilginin ve halka arzların devam edeceğini vurgulamıştır. Finansal piyasaların dünya genelindeki gelişmelerden etkilendiğini ifade eden Gönül, yatırımcılara yeni fırsatlar doğabileceği mesajını vermiştir.

Şu ana kadar 2024 yılında herhangi bir şirketin halka arzının gerçekleşmemesi ve önümüzdeki hafta için henüz bir plan olmaması, yatırımcıları sabırla SPK’dan gelecek duyuruları beklemeye yönlendiriyor. Gelecek halka arzların, yatırımcılara yeni fırsatlar sunacağı öngörülüyor.