Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni Halka Arz Var Mı? Yeni Halka Arz Ne Zaman? 27 Kasım 1 Aralık Halka Arz Takvimi

Halka arz alım satım yapan vatandaşlar yeni halka arz olacak şirketleri incelemeye koyuldu. Kasım ayının bitmesine sayılı gün kala hafta içinde hangi şirketler halka arz olacak sorguladı. 27 Kasım ile 1 Aralık 2023 tarihleri haftasında halka arz olacak şirketler açıklandı. İşte merak edilen halka arz olacak şirketler listesi..

Halka arz alım satım

Halka arz takvimi kasım 2023 araştırması yapan vatandaşlar gözlerini yeni şirketlere çevirdi. Son dönemin en popüler işlemlerinden olan halka arz araştırmaları sıklaştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayı alarak halka arz tarihini açıklayan şirketler belli oldu. 27 Kasım ile 1 Aralık 2023 tarihleri haftasında hangi şirketlerin halka arz edileceğini merak eden vatandaşlar yeni listeye göz gezdirdi. Önümüzdeki hafta halka arz olacak şirketler hangileri merak eden vatandaşlar için ilk harka arzlar ile taslak arzlar listelendi. Milyonlarca vatandaş halka arz kaç gün tavan yapar, halka arz ne zaman satılır, yeni halka arz, halka arz ne zaman, halka arz var mı araştırması yaptı. Peki, bu hafta halka arz var mı? İşte merak edilen 27 Kasım 1 Aralık halka arz takvimi..

27 KASIM-1 ARALIK 2023 HALKA ARZ TAKVİMİ

Kasım ayının son hafta borsada işlem görmeye başlayacak olan hisseler belli oldu. SPK’dan onay alan Horoz Lojistik halka arz bilgileri açıklandı. HOROZ hisse koduyla işlem görecek olan Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. toplamda 24.600.000 lot dağıtımı yapacağı söylendi. 27 Kasım Pazartesi ile 1 Aralık Cuma günleri arasında yapılacak halka arz işlemleri listesi belli oldu. Çates Elektrik Üretim A.Ş. 30 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında işlem görecek. Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. işlem görmek için hazırlanıyor. Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 30 Kasım-1 Aralık 2023 tarihlerinde işlem görecek.

HALKA ARZ KAÇ GÜN TAVAN YAPAR?

Halka arzın tavan yapması genellikle bir şirketin hisse senetlerinin halka arz edildiği ve bu arzın talep görmesi sonucunda belirlenen maksimum fiyat seviyesini ifade eder. Halka arzın tavan yapması ifadesi, spesifik bir süre ile ilişkilendirilmiş gibi görünüyor.

HALKA ARZ HAFTA SONU İŞLEM GÖRÜYOR MU?

Halka arz hafta sonu işlem görüyor mu sorusuna yanıt verelim ki hayır halka arz (IPO) işlemleri hafta sonlarında yapılmıyor. Finansal piyasalar genellikle hafta içi iş günleri açık oluyor. İşlemler bu günlerde gerçekleşiyor. Halka arz, genellikle borsa işlem saatleri içinde gerçekleşir ve hafta sonları ile resmi tatil günlerinde işlem görmez. Halka arz işlemi şirketin hisse senetlerinin ilk kez halka açılması anlamına geliyor. Bu süreç genellikle birkaç hafta veya aylık bir süreci içeriyor. Şirket bu süre zarfında yatırımcılardan talep toplayıp halka arz fiyatını belirliyor. Halka arz tamamlandığında hisse senetleri borsada serbestçe alınıp satılıyor.