Yeni Konya Valisi İbrahim Akın Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Konya Valisi İbrahim Akın Kariyeri

Eski Kırşehir Valisi ve Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın Konya Valisi oldu. Arama motorlarında yeni Konya Valisi İbrahim Akın araştırmaları başladı. Peki, yeni Konya Valisi İbrahim Akın kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yanıtı..

Yeni Konya Valisi İbrahim Akın Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Konya Valisi İbrahim Akın Kariyeri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de kararname yayımlandı. Yeni valilik görevlerine atanan isimlerin kariyerleri merak konusu oldu. Eski Kırşehir Valisi ve Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı İbrahim Akın yeni Konya Valisi oldu. Peki, yeni Konya Valisi İbrahim Akın kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yeni Konya Valisi İbrahim Akın kariyeri..

YENİ KONYA VALİSİ İBRAHİM AKIN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Yeni Konya Valisi İbrahim Akın 1970 yılında Çorum ili Osmancık ilçesi İncesu köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi ise Çorum’da bitirdi. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan İbrahim Akın 9 Mayıs 1994 tarihinde Kastamonu Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. 1995 yılı Haziran ayından itibaren 8 ay süreyle dil eğitimi ve inceleme araştırması yapan yeni Konya Valisi İbrahim Akın İngiltere’ye gitti.

Kaymakam adaylığı esnasında Beyağaç (Denizli) ilçesi Kaymakam Vekili olarak görev yapan İbrahim Akın 1997 yılında 83. Dönem Kaymakamlık kursunu bitirdi. Kızılören (Afyonkarahisar) ilçesi Kaymakamlığına atanan İbrahim Akın sırasıyla Kulp, (Diyarbakır) Akçakale (Şanlıurfa) ve İnönü (Eskişehir) ilçesi Kaymakamı olarak görev aldı. 25 Ocak 2006 tarihinde Mülkiye Müfettişliği ve Temmuz 2008 tarihinde Mülkiye Başmüfettişliği görevini yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ