Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni yıl öncesi ‘zam’ alarmı! Aile destek ödemeleri ne kadar olacak?

İhtiyaç sahibi ailelere devlet destekleri 2024 yılında da artarak devam edecek. Peki, Aile Destek Programı’na zam gelecek mi? 2024 aile destek ödemeleri ne kadar? İşte detaylar…

İhtiyaç sahibi ailelere devlet

Türkiye’de ihtiyaç sahibi ailelere devlet destekleri verilmeye devam ediyor. 2023 yılında da devam eden desteklerin 2024 yılı asgari ücret zammının belli olmasının ardından artırılması bekleniyor. Bu kapsamda birçok farklı kalemde de artış yaşanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlana Aile Destek Programı yardımları için Ocak ayında zam beklentisi de oluşmuş durumda. Yeni asgari ücretin 17 bin 2 TL olmasının ardından birçok sosyal yardım programında da artış yaşandı.

2024 AİLE DESTEK YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere destek verilmeye devam ediyor. Aile Destek Yardımı olarak uygulanan yarımlar için asgari ücrete 2024 yılında gelen yüzde 49’luk zam ile artış beklentisi de devam ediyor.

Dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere verilen bir destek olan aile yardımı gelir durumuna göre farklı miktarlarda ödeniyordu. 850 TL ile 1.250 TL arasında yapılan yardımlar kapsamında 4 farklı gelir gurubu için işlem yapılıyor. 450 TL ile 1.833,45 TL’ye kadar gelir durumu olanlar yararlanıyordu. Henüz bu destek programı kapsamında ödenecek ücretlere karşı bir artış bulunmuyor. Ancak Ocak ayının ilk haftalarında destek ödemelerindeki zamların duyurulması bekleniyor.

AİLE DESTEK YARDIMI ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Haziran 2024’e kadar 12 aylık dönemde ödenmesi planlanan Aile Destek Programı kapsamında ödemeler devam ediyor. Bu kapsamda 4 farklı gelir aralığı için ödeme miktarları da farklılık gösteriyor.

Destekten yararlanmak için Türk vatandaşı olmak, yurt dışında ikamet etmemek, 18 yaşından büyük olmak, hanesinde özel sandıklar kapsamında sigortalı ya memur, noter, muhtar gibi kişiler olmaması şartları aranıyor.

Söz konusu şartları sağlayanlara gelir durumuna göre ödemeler yapılırken, ayrıca çocuk sahibi olanlara çocuk bileşeni desteği ile 350 TL – 650 TL arsında ek destek sağlanıyor.