Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Yeniden Refah Ankara Adayı

Yeniden Refah Partisi Ankara büyükşehir belediye başkan adayı belli oldu. 10 Şubat Cumartesi günü açıklanan Yeniden Refah Ankara Adayı Suat Kılıç hayatı sorgulandı. Peki, Yeniden Refah Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç kimdir? İşte yanıtı..

Yeniden Refah Partisi Ankara

Yeniden Refah Partisi son dakika açıklaması geldi. 10 Şubat Cumartesi günü aday tanıtım toplantısı yapan Yeniden Refah Ankara Adayı Suat Kılıç oldu. Milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sıraya yerleşen yerel seçim rotası çizildi. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesi aday belirleme sürecine hız veren Yeniden Refah Partisi adayları netleşti. Büyükşehir ve ilçe belediye adaylarını duyuran Yeniden Refah Partisi Ankara adayı Suat Kılıç oldu. Peki, Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Yeniden Refah Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suat Kılıç hayatı..

YENİDEN REFAH PARTİSİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR ADAYI

Yeniden Refah İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz olurken başkent görevi ise Suat Kılıç’a verildi. 10 Şubat Cumartesi günü yapılan Yeniden Refah Partisi aday tanıtım toplantısında duyurulan Suat Kılıç hayatı merak edildi. CHP Ankara adayı Mansur Yavaş ile AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok ardından Yeniden Refah Ankara Büyükşehir adayı Suat Kılıç oldu.

SUAT KILIÇ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

23 Temmuz 1972 Samsun doğumlu olan Suat Kılıç, Samsun 19 Mayıs Lisesi’nde okudu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukatlık stajını Ankara Barosu’nda tamamlayan Suat Kılıç avukat, gazeteci ve yazardır. Kanal 7, NTV ve Kanal D’de çalışan Suat Kılıç sarı basın kartı sahibidir. 22,23 ve 24. Dönemlerde Samsun Milletvekili olarak TBMM’de yer alan Suat Kılıç, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı yaptı. Ardından AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunan Suat Kılıç; TBMM Başkanlık Divanı, Anayasa Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nde görev yaptı.

TBMM 61. Hükümeti’nde Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev alan Suat Kılıç, merkez ve taşra teşkilatını yapılandırdı. 81 ildeki spor tesisleri ve üniversite yurtları ile gençlik ve spor projelerinde önemli atılımlar gerçekleştiren Suat Kılıç, 3 dönem TBMM’de yer aldı. 3 Kasım 2002 seçimleri ile başlayan milletvekilliği görev süresi 7 Haziran 2015 seçimleri ile sona eren Suat Kılıç, evli ve üç çocuk babasıdır.