Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ahmet Emre Aydın: Kocaeli’de tam yetkiliyiz!

Yeniden Refah Partisi’nin çiçeği burnunda il başkanı Ahmet Emre Aydın, Nokta Gazetesi’ni ziyaret ederek teşkilat içerisine yönelik oldukça önemli mesajlar verdi. Röportaj dizimizin birinci bölümü sizlerle…

Yeniden Refah Partisi’nin çiçeği

Yeniden Refah Partisi’nde kan değişikliği yaşandı. Mevcut başkan Ali Taştan görevden alındı. Yerine MKYK üyesi Ahmet Emre Aydın il başkanı olarak atandı. Dün atama yazısını Genel Merkezden alan Ahmet Emre Aydın, Ankara dönüşü Cevdet Çepil ve İbrahim Şenmemiş ile Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çalışkan’ın misafiri olarak sorularını yanıtladı. İşte YRP’nin yeni il başkanı Ahmet Emre Aydın’ın o önemli açıklamaları:

ESKİ HALİNE DÖNMESİNİ İSTİYOR

Öncelikle sizin ve partiniz adına hayırlı uğurlu olsun. Süreç içerisinde Genel Başkan Fatih Erbakan ile görüştünüz mü? Neler konuştunuz? Kendisinin beklentileri neler?

Genel başkanımızla telefonda görüştük. Yeni görevimizde başarılar diledi. Kocaeli’nin eski milli görüş günlerine dönmesine istiyor. Burası Milli Görüş davasının var olduğundan beri Kocaeli en aktif illerden biridir. En yüksek destek vermiş şehirdir. Bu ruhun gelmesini istiyor. Teşkilatın tam bir bütün halinde sokak sokak, ev ev çalışılmasını istiyor.

4-5 KATI OY HEDEFİMİZ VAR

Önümüzdeki seçimlerde aldığımız oyun 4-5 katını istiyoruz. Şu an bizim rakibimiz parti, AK Parti. Biz en çok oyu oradan alacağız. Sandık sandık, seçmen seçmen çalışacağız. Erbakan hocamızın bize bıraktığı modern çalışmayı yapacağız. Mahalle başkanlarımızdan birim, sandık başkanlarımıza kadar koordineli bir şekilde çalışacağız.

MKYK ÜYELİĞİ DEVAM EDECEK Mİ?

Şu an hali hazırda MKYK üyeliğiniz devam ediyor. İl başkanı oldunuz. Burada bir değişiklik yaşanacak mı?

Şu an itibarı ile MKYK üyeliğiyle ilgili bildirimi biz genel merkezden bekliyoruz. Henüz benden MKYK üyeliğimden istifa etmem gibi bir talep gelmedi. Bunun kararını verecek genel merkezimizdir. Biz de onların vereceği kararı uygulayacağız.

HEDEF 1 MİLYON ÜYE

YRP Milletvekili Mehmet Aşıla, “Yeni il başkanı kentteki ölü toprağını atacak bir isim olacak” demişti. Siz de “Kocaeli’yi tekrar kale yapacağım diyorsunuz.” Bunun için ilk icraatınız ne olacak?

Biz ilk önce eğileceğimiz konu, ilk toplantımızı ilçe başkanlarımızla yapacağız. Ondan sonraki en büyük hedefimiz, Genel Başkanımızın bize koyduğu 1 Milyon üye hedefi. Tüm teşkilatlar olarak sahaya ineceğiz. Esnaf ziyaretleri yapacağız, kapı taramaları yapacağız, üye yapacağız. Şu an Kocaeli’de 22 bin üyemiz bulunuyor.

AYDA EN AZ 6 BİN ÜYE

Bizim üye hedefimiz binde 4. Seçmen sayısının binde 4’ünü üye yapmak istiyoruz. Her ay bu hedefi tutturmak ve arttırmak istiyoruz. Bu da yaklaşık ayda 6 bin üye yapıyor. Biz bu hedefi tutturmak ve söylediğim gibi hedefin üzerine çıkmak istiyoruz.

BAŞKAN VE VEKİL ADAYLARINI YÖNETİME DAVET EDECEĞİM

İl yönetimi nasıl oluşacak? Eski yönetimden isimlerle çalışacak mısınız? İsmi il başkanlığı için geçen isimler vardı. Onlara da teklif götürmeyi planlıyor musunuz?

Kocaeli’de bu davaya inanmış herkese davetiye çıkaracağız. Herkesi çağıracağız. Kim gelirse bizle beraber, bu davaya bir tuğla koyacağım derse onunla beraber çalışırız. Köstek olursa çalışmayız. Önümüzdeki günlerde belediye başkan ve milletvekili adaylarımızla toplantı yapacağız.

OCU, BUCU, ŞUCU DEMEYİZ

Görev almak isteyenleri il yönetimimize davet edeceğiz. Mevcut yönetimimizi davet edeceğiz. Tüm Kocaeli’yi kapsayan bir yönetim oluşturacağız. Biz onu, bucu, şucu diye ayırmayız. Tek gayemiz Milli Görüş. Fatih beye söz verdik, bu sözü tutacağız.

KOCAELİ’DE TAM YETKİLİYİZ

İlçelerle ilgili ne yapmayı planlıyorsunuz? Bir değişim olacak mı? Kongreye giden süreç nasıl işleyecek?

Kocaeli’yle ilgili genel merkezden tam yetkiliyiz. Genel merkezde teşkilat başkanımız tam yetkili olduğumuzu bize bildirdi. Önce arkadaşlarımızla toplu toplantı yapacağız, daha sonra tek tek ilçe başkanlarımızla görüşeceğiz. Verim alacağımız arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Ancak verim alamayacağımız arkadaşlarımız olursa, onları da onurlandırmak adına il yönetimine davet edeceğiz.

BELKİ BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTEMEYEN OLABİLİR

Bizim 2028 yılına kadar önümüzde çok kısa bir zaman dilimi var. 2028 diyoruz ama 2026’da seçim olduğu sürekli dilleniyor. Bu da bizim bir an önce teşkilatımızı toplayıp sahaya inmemiz lazım manasına geliyor. Kandıra’da esnaf ziyareti yapmamız lazım, Gebze’nin köylerinde olmamız lazım. O yüzden herkesle konuşacağız. Belki bizle çalışmak istemeyen insanlar olabilir. Herkesle oturacağız, konuşacağız.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE OLMAYACAK

Kongre süreçleri olacak, ancak henüz belli değil. Genel merkez onunla ilgili hazırlıklarını yapıyor. Muhtemelen il başkanları toplantıya çağrılacak. Kongre süreçleri öyle açıklanacak. Genel merkezimizin kongresi 2025 kasım ya da aralıkta olacak. Bundan önce ilk önce ilçe kongrelerini, son il kongrelerini yapacak. Bu da temmuzu ağustosu bulur. Yani bir olağanüstü kongre süreci yaşanmayacak. Olağan kongre takvimi bize bildirilecek.

GELENE GİT DEMEM. GİDENE YALVARMAM

Biz gelen hiç kimseye git demeyiz. Ama gidene de çok da yalvarmam. İstemiyorsa, yalvarmam. Yenilerini getirmeye çalışırım. Çünkü insanlar YRP’ye gelmek istiyor. Burada olmak istiyor. Farklı partilerden, belediye başkan adayları, kent siyasetinin önde gelen isimleri de aramıza katılabilir. Yakın zamanda sürprizlerimiz olacak.

PARTİYE DÖNMEK İSTEYENLER…

Özellikle yerel seçim sürecinde Başiskele, Gölcük, Kartepe gibi ilçelerde yaşanan meclis üyesi liste krizleri esnasında, partinin kanaat önderlerinin, çevresi dolu kişilerin istifa ederek partiden ayrıldığını gördük. Bu isimlerle diyaloğa geçecek misiniz?

Benim il başkanlığında ikinci günüm. Beni bu anlattığın profildeki insanlardan 10 tane isim aradı. Tebrik eden oldu, çalışmak isteyen oldu. Biz burada gidenlere de affedici olacağız. Gitmiş olabilirler bir şekilde. Ama çok büyük bir zarar vermemişse bu davaya, ne diyeceğiz, gelme mi diyeceğiz.

—DEVAM EDECEK—

YRP İl Başkanı Ahmet Emre Aydın: Mehmet Aşıla artık Kocaeli’de olacak

YRP İl Başkanı Ahmet Emre Aydın: Bir belediye ve 20 meclis üyesi alabilirdik!