Yeniden Refah’ta garip işler! İl ayrı ilçe ayrı liste veriyor

Yeniden Refah Partisi’nde garip şeyler oluyor. Gölcük ve Başiskele ilçelerinde ilçe teşkilatları ayrı liste verdi, il teşkilatı ayrı

Yeniden Refah’ta garip işler! İl ayrı ilçe ayrı liste veriyor

Yeniden Refah Partisi’nde bir garip işler dönüyor. Bilindiği üzere bugün siyasi partiler belediye başkan adayları ile meclis üyesi aday listelerini seçim kuruluna teslim etti. Yeniden Refah Partisi’nde de bu esnada son derece değişik meseleler meydana geldi.

GÖLCÜK’TE KRİZ

Yeniden Refah Gölcük Belediye Başkanı Ahmet Eren ve partinin ilçe yönetiminin oluşturduğu listeye rakip, İl Başkanı Ali Taştan ve ekibi tarafından çıktı. Yeniden Refah Gölcük İlçe Teşkilatı bir liste teslim etti. Daha sonra İl Başkan Yardımcılarından Mehmet Öner ve ekibi, Gölcük’te seçim kuruluna başka bir liste teslim etti.

BAŞİSKELE’DE KRİZ

Benzer bir krizin Başiskele’de de yaşandığı öğrenildi. Başiskele’de de ilçe teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Uğur Yüksel, istişare ile bir belediye meclis üyesi aday listesi oluşturdu. Ancak burada da Mehmet Öner ve ekibi, ayrı bir meclis üyesi hazırladı ve ilçe seçim kuruluna teslim etti.

KARAR NASIL VERİLECEK?

İlçe seçim kurullarına aynı partiden, aynı ilçede iki farklı meclis üyesi aday listesi teslim etmesinin ardından seçim kurullarının nasıl bir hamle yapacağı merak ediliyor. Hangi liste, neye göre kabul edilecek bu bilinmiyor.

İSTİFA EDERLER Mİ?

Öte yandan yaşanan bu gelişme çeşitli soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Yaşanan gelişmelerle beraber Gölcük Belediye Başkan Adayı Ahmet Eren ile Başiskele Belediye Başkan adayı Uğur Yüksel’in ‘adaylıktan istifa ederler mi?” Sorularını akıllara getirdi.

YRP Gölcük Belediye Başkan Adayı Ahmet Eren yaptığı açıklamada adaylıktan istifa gibi bir gündemleri olmadığını belirterek, “Yeniden Partisi Gölcük teşkilatı olarak belediye başkan adayıyla ilçe başkanıyla ilçe teşkilatıyla meclis üyesi adaylarıyla tam kadro hazırdır. Tüm enerjimizi 31 Mart yerel seçimlerinde ilçemizde milli görüş belediyeciliğinin yeniden Yeniden Refah'la başlatacağız. Halkımız gerçek hizmeti bizimle birlikte görecek. Tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ