Yerel seçim sandık görevlisi başvuruları başladı mı, başvuru şartları neler, ücreti ne kadar? Sandık görevlisi ücretleri 31 Mart 2024

31 Mart'ta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi, Türkiye genelinde sandık görevlisi olmak isteyen vatandaşlar, başvuru şartları ve ücretleri konusunda araştırmalarına hız verdi.

Sandık Görevlisi Ücretleri Belli Oldu: İşte Detaylar

31 Mart 2024 yerel seçimleri için sandık görevlisi olacak kişilere ödenecek ücretler de belli oldu. Bu kapsamda, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ödeme yapılacak.

Bu ücret farklılıklarının, sandık başkanının seçim sürecinin büyük bir sorumluluğunu üstlenmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bina sorumlusu ise diğer görevlilere göre daha yüksek ücret alacak, çünkü sandık kurulunun çalışması için gerekli olan ortamın hazırlanmasından sorumlu olacak.

Sandık Görevlisi Başvuruları Başlamadı: Yüksek Seçim Kurulu Duyurusunu Bekleyin

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için sandık görevlisi olmak isteyenlerin merak ettiği bir diğer konu da başvuru tarihleri. Ancak, şu an için sandık görevlisi başvuruları henüz başlamadı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılacak olan resmi duyuru ile başvuruların başlayacağı belirtiliyor.

Sandık Görevlisi Başvuru Şartları Neler?

Sandık görevlisi olmak isteyenler genel olarak aşağıdaki şartları taşımalıdır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak,
  • Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak.

Ayrıca, başvuru yapan kişilere, seçim kurulu tarafından belirlenen eğitim programlarına katılmaları zorunlu olabilir. Eğitim sürecinin ardından sandık görevlisi olarak atanma işlemleri gerçekleştirilecektir.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Seçim gününde sandık kurulunda görev almak isteyenler, ikametgah adreslerine göre ilgili seçim kurulu başkanlığına başvuru yapmalıdır. Başvurular genellikle seçimden birkaç ay önce açılır ve ilçe seçim kurulları tarafından yapılan duyurulara göre gerçekleştirilir. Başvurular, YSK'nın duyurusuyla birlikte internet üzerinden veya fiziksel olarak yapılabilir. Parti temsilcisi olmak isteyenler ise YSK'ya bildirilmek üzere ilgili partiye başvuruda bulunmalıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ