Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yerli otomotiv fabrikası Kocaeli’ye kurulabilir

YTÜ Yıldız Teknopark’ta faaliyet gösteren ‘EVRY’ girişimine ait elektrikli otomobil Very, 2024 yılında trafiğe çıkmaya hazırlanıyor. Firmanın kurucu ortağı Yosun Karasu, Kocaeli’de 10 bin araçlık bir fabrika yatırımının söz konusu olabileceğini ifade etti.

YTÜ Yıldız Teknopark'ta faaliyet

Yıldız Teknik Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye’nin ikinci yerli otomobil firması Evry, Kocaeli’ye 10 bin araçlık bir fabrika yatırımı gerçekleştirmeyi planlıyor. Şirketin elektrikli otomobil markası Very’nin 2025 yılında seri üretime başlaması hedefleniyor.

300 GÜNDE GELİŞTİRİLDİ

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre, tamamen yerli mühendis ve tasarımcılar tarafından hazırlanan “VERY” markası, 400 metrekarelik bir hangarda üretilecek ve 4 farklı model sunacak. Tasarımı, ağırlığı yüksüz olarak 400 kiloyu geçmeyecek şekilde gerçekleştirilen yeni nesil elektrikli otomobil, teknoloji şirketi “EVRY” ekibi tarafından mobil sistemler alanında ürün ve yazılım geliştirmek amacıyla kurulan bir ekip tarafından 300 günde geliştirildi.

2024 SONUNDA

Evry’nin kurucu ortaklarından Yosun Karasu, şirketin 2022 Eylül’ünde YTÜ Yıldız Teknopark’a proje başvurusunu sunduğunu, 2022 Kasım’ında kurulduğunu ve 2023 Şubat’ında birinci prototip üretiminin tamamlandığını belirtti. Karasu ayrıca, geçtiğimiz mayıs ayında yatırım planlamasını tamamlayarak 4 ortakla seri üretime hazırlanırken, 2024 sonunda 150 adet ön siparişi teslim etmeyi planladıklarını ifade etti.

GEÇİCİ BİR TESİS

Fabrikanın kuruluş yeri konusunda net bir rakam veremeyen Karasu, 2025 yılında 10 bin araçlık bir fabrika yatırımı planladıklarını ve fabrikanın Bursa, Tekirdağ veya Kocaeli gibi bölgelerde kurulabileceğini belirtti. Geçici bir üretim tesisinde ön seri üretimi gerçekleştirmeyi planlayan şirket, YTÜ Yıldız Teknopark’taki yerlerinde yılda 120 araçlık kapasiteye sahip olduklarını ancak bu kapasitenin üzerine çıkmayı hedefledikleri için önümüzdeki yılı geçici bir üretim tesisiyle geçirmeyi planladıklarını vurguladı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…