YEŞİLÇAM MURAT SOYDAN ÖLÜM NEDENİ: Murat Soydan Kimdir, Kaç Yaşında Öldü? Murat Soydan Neden Öldü?

Türk sinemasının sevilen ismi Murat Soydan hayatını kaybetti. Sanat hayatına bir ömür adayan usta oyuncu Murat Soydan vefat etti. Hayranları Murat Soydan ölüm nedeni sorgusuna başladı. Peki, Murat Soydan kimdir, kaç yaşında öldü? Murat Soydan neden öldü? İşte yanıtı..

YEŞİLÇAM MURAT SOYDAN ÖLÜM NEDENİ: Murat Soydan Kimdir, Kaç Yaşında Öldü? Murat Soydan Neden Öldü?

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı. Yeşilçam oyuncusu Murat Soydan hayata veda etti. Sanat hayatına sinemada 1966 yılında yayınlanan Kolsuz Kahraman adlı filmle adım atan usta oyuncu Murat Soydan vefat etti. Murat Soydan kızı Mehveş Soydan, "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun" açıklamasının ardından vatandaşlar Murat Soydan ölüm nedeni araştırmaya başladı. Peki, Murat Soydan kimdir, kaç yaşında öldü? İşte merak edilen Murat Soydan ölüm nedeni..

YEŞİLÇAM MURAT SOYDAN ÖLÜM NEDENİ: Murat Soydan Kimdir, Kaç Yaşında Öldü? Murat Soydan Neden Öldü? - Resim : 1

MURAT SOYDAN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA ÖLDÜ?

Yeşilçam oyuncusu Murat Soydan 2 Ekim 1940 tarihinde Kırklareli Lüleburgaz ilçesinde dünyaya geldi. Gerçek adı Rüçhan Tercan olan Murat Soydan İktisadi İlimler Akademisi'nde okudu. İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitiren Murat Soydan askerliğini yedek subay olarak yaptı. 1966 yılında Perde mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçiş yaptı. Sinema hayatına 1966 yılında çekilen Nejat Saydam eseri Kolsuz Kahraman adlı filmle start verdi. Cüneyt Arkın, Fatma Girik ve Suzan Avcı gibi isimlerle oynadı. Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit'le başrolü paylaşan Murat Soydan ikinci evliliğini Uğur Gül ile yaptı. Murat Soydan Ali ve Mehveş adlarında iki çocuğu var.

Kaynak: Şermin Temur