Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıldız Tilbe’nin mezar taşının sırrı çözüldü

Her yaz olduğu gibi bu yaz da Bodrum Antik Tiyatro müzik severlere konser maratonuna ev sahipliği yapıyor.

Her yaz olduğu gibi

Önceki gün konser veren Yıldız Tilbe sahnenin ortasında duran tarihi bir yapının üzerine çıkıp şarkı söylemek isteyince ortalık karışmış. Güvenliğin müdehalesiyle şarkıcı oradan indirilmişti. Buna tepki gösteren Tilbe ve konseri izlemeye gelen seyirciler ‘Sahnenin ortasında mezarın ne işi var ‘ demiştti ancak olayın iç yüzünün böyle olmadığı ortaya çıktı.

SİZİN İÇİN ARAŞTIRDIK
Nokta Gazetesinin yaptığı araştırma bir gerçeği yeniden gün yüzüne çıkardı. Mezar denilerek büyük tepkilere yol açan tarihi yapının  Antik Yunan’da tiyatrolarda oyunlar sahnelenmeden önce Yunan Mitolojisinde Şarap Tanrısı olarak kabul  edilen  Dionysos’a adanmak üzere kurbanların kesildiği taş olduğu adının ise sunak olarak adlandırıldığı öğrenildi.
UYARI YAPILMIŞTI
Hatta 2007 yılında aynı tiyatroda sahne alan Kenan Doğulu’nun da Yıldız Tilbe’nin düştüğü hataya düşerek sunakın üzerine çıkıp şarkı söylemesi tepkilere neden olmuştu. O dönemin Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü olan  Yaşar Yıldız  “O taş tarihi bir eserdir. . Bodrum Antik Tiyatro’da konser izlemeye gelen izleyicilerimiz de bu tür konulara duyarsız. Genelde, ’Kim koydu o taşı buraya, sahnenin önünü kapatıyor’ diyorlar. Sanatçılarımız da konserlerinde genelde bilmeden o taşıp üstüne çıkıp şarkı söylüyor” diyerek açıklama yaparak ünlü isimleri taşın üzerine çıkılmaması konusunda uyarı da bulunmuştu.