Yıldızlı’dan “yerinde” muhalefet!

İzmit Durhasan köyünde meydana gelen sıkıntıları yerinde inceleyen CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, SEDAŞ’ın vurdumduymazlığına dikkat çekti

Yıldızlı’dan “yerinde” muhalefet!

Kocaeli’nin çiçeği burnunda milletvekili Harun Yıldızlı, meclis yasama yılının tatile girmesi ile kocaeli’de çalışmalara başladı. İzmit Durhasan Köyü’nde meydana gelen sorunları yerinde görmek için köye giden Yıldızlı, mahalle muhtarı Ünal Turan ve köy sakinleri ile bir araya geldi. Köyde bulunan elektrik sorununa dikkat çeken Yıldızlı, sürekli bozulan elektrik hattı nedeni ile SEDAŞ’a ve yetkililere çağrıda bulundu.

“KÖYLÜLERİ ÇİLEDEN ÇIKARI”

Yıldızlı Durhasan Köyün’de yaptığı açıklamada, “SEDAŞ’ın 2023 yatırım planlarında yer almayan Durhasan köyündeki vatandaşlar kara kara düşünüyorlar. Her gün yeni bir buzdolabı, televizyon, fırın gibi cihazları bozulan köy halkı bu ekonomik darboğazda ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Yaşanan arızalar ile ilgili tutanaklar olmasına rağmen SEDAŞ’ın bizim hatamız değil diyerek konuyu kapatması köylüleri çileden çıkarmış durumda. Kentteki yetkililerin duyarsızlığından şikayet eden Durhasan’lıların sıkıntıları sadece elektrik hatları ile de bitmiyor. Köyde ciddi bir altyapı ve üstyapı sorunu mevcut. Altyapı eksikliğinden dolayı pis suların derelere aktığı ifade ediliyor.

“TARIM BİTECEK”

Köyde buğday üretimi yapan çiftçiler ise ürünlerini yok fiyatına sattıkları için büyük bir sıkıntı içerisindeler. TMO’nun deposu Derince’de olduğundan ürünlerini oraya götüremeyen, götürmek istese bile ürün bedeli kadar nakliye ödeyecek olan çiftçiler depoda 9 TL olan ürünlerini tüccara 5 TL den vermek zorunda kalıyorlar. Bölgeye bir TMO deposu açılmazsa Durhasan’da tarımın tamamen biteceği gün gibi ortadadır” dedi.