Yılmaz’dan seçim değerlendirmesi; “Kazandık ama beklediğimiz sonucu alamadık”

Yerel seçimler sonrası Kocaeli’yi ziyaret eden AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz Kocaeli Teşkilatı iel ilgili yaptığı değerlendirmede, ‘Kocaelimiz seçim kazandığımız ama beklediğimiz sonucu da almadığımız şehirlerden biri” ifadelerini kullandı.

Yılmaz’dan seçim değerlendirmesi; “Kazandık ama beklediğimiz sonucu alamadık”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz 31 Mart yerel seçimlerinin ardından il teşkilatlarını ziyarete başladı. Ziyaretler kapsamında bugün Kocaeli Teşkilatını ziyaret eden Yusuf Ziya Yılmaz, teşkilat yöneticileri ile bir araya geldi. İzmit Maide Restoran’da gerçekleşen yerel yönetimler toplantısına Yılmaz’ın yanı sıra, Kocaeli Milletvekilleri Veysel Tipioğlu, Sadettin Hülagü, Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Belediye Başkanları ve teşkilat yöneticileri katıldı.

“BEKLENTİMİZ DAHA FAZLAYDI”

Teşkilatlar ile durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden Yusuf Ziya Yılmaz, istişarenin önemine dikkat çekti.Yılmaz konuşmasında, “31 Mart seçimleri ile ilgili durum değerlendirmesi yapacağız. Seçimlerin üzerinden bir buçuk ay geçtiğini unutmayacağız. Seçimler geride kaldı. Biz sandık sonuçlarını okuyan, sonuçları milletin emri olarak gören bir teşkilatız. Gereğinden fazla iyimser okumayan bir hareketin üyeleriyiz. Genel Başkanımız sandıktan çıkan beklentimizin altında olan bir sonuç, beklentimiz daha fazlaydı milletimizin ne söylemek istediğini anladık deyişi bizim bu konudaki objektif olduğumuzun güzel bir ifadesi.

Yılmaz’dan seçim değerlendirmesi; “Kazandık ama beklediğimiz sonucu alamadık” - Resim : 1

“TEK GELİŞ NEDENİ DEĞERLENDİRME DEĞİL”

31 Mart seçimlerinin geride kalmışlığın ve önümüzdeki sürecin ortaya koyduğu kriterleri göz önüne alarak değerlendirme yapacağız. Bugün teşkilatımız ile yapacağımız durum değerlendirmesini tek tek görüşmemiz gereken kardeşlerimiz ile de tek tek görüşeceğiz. Buraya gelişimizin tek nedeni değerlendirme dersem eksik söylemiş olurum. AK Parti teşkilatımızın çok değerli bir gücü olan Kocaeli teşkilatımızın seçimlerde ortaya koyduğu gayret nedeni ile büyük Ak Parti ailemize teşekkür etmektir. Ben kardeşlerimi ve arkadaşlarımın saflarını sıklaştırmak için. 31 Mart akşamında kadar verilmiş mücadele ve emeğe teşekkür etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun.

“İNCİNMİŞLİKLERİ TELAFİ ETMEK LAZIM”

Bu seçimde değerli kardeşlerimiz aday olup da kazanamayan kardeşlerimiz var. Aday olup da kazanamayan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimiz iletmek istiyoruz. Eksikliklerimizi gidererek yeni sürecin aktörü olmak amacı ile onları bu uğurda verdiği gayret için tebrik etmek için geldik. Kocaelimiz seçim kazandığımız ama beklediğimiz sonucu da almadığımız, daha iyi sonuçlar almamız gerektiği halde Türkiye genelinde beklediğimiz sonucun alamayışının Kocaliye bir yansıyan bir boyutu da var. Milletimizin talep ettiği şeyleri yapacağız. Başka bir partiye oy vermeye elim gitmedi diyen kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin incinmişliklerinin telafi edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ