YKS 2024 ne zaman? ÖSYM takvimi açıkladı! İşte YKS sınav ve başvuru tarihi

YKS 2024 ne zaman? ÖSYM takvimi açıkladı! İşte YKS sınav ve başvuru tarihi

ÖSYM tarafından belirlenen sınav takvimi doğrultusunda 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihleri ve başvuru süreci netlik kazandı. İşte adayları ilgilendiren önemli tarihler:

2024 YKS sınavları, üç aşamadan oluşan Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olarak 8 - 9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran Cumartesi günü, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 9 Haziran Pazar günü adayları bekliyor olacak.

YKS başvuruları ise 1 Şubat - 26 Şubat tarihleri arasında alınacak. Adaylar, bu süreç içinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Ancak, geç başvurular için bir şans daha tanınacak. Geç başvurular, 5 - 7 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Öğrenciler, YKS'ye başvurularını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler. Adayların bu tarihleri dikkate alarak başvurularını tamamlamaları, sınav sürecine katılımlarını sağlayacaktır.

Öğrenciler, sınav takvimini ve başvuru sürecini dikkatlice takip ederek, sınav gününe ve başvuru tarihlerine hazırlıklı bir şekilde girebilecekler. 2024 YKS, binlerce adayın geleceğini belirleyecek ve üniversite hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlayacak.