YKS AÇIKLANMA TARİHİ 2024: YKS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM Giriş YKS Erken Açıklanır Mı?

8-9 Haziran günleri yapılan YKS sınavı ardından gözler sonuç ekranına çevrildi. YYKS TYT-AYT ve YDT sorularına verdikleri doğru ve yanlış cevapları tahmin eden öğrenciler gerçek sonuçları beklemeye başladı. Peki, ÖSYM giriş YKS erken açıklanır mı? YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

YKS AÇIKLANMA TARİHİ 2024: YKS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM Giriş YKS Erken Açıklanır Mı?

YKS açıklanma tarihi 2024 iple çeken öğrenciler sonuç ekranına odaklandı. 8-9 Haziran günleri gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları ardından cevap anahtarı yayınlandı. ÖSYM sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilecek olan YKS sonuçları için tarih verildi. TYT-AYT ve YDT oturumlarında ter döken öğrenciler sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevapları görüntüledi. Peki, ÖSYM giriş YKS erken açıklanır mı? YKS sonuçları açıklandı mı? İşte merak edilenler..

YKS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü erişime açılacak. ÖSYM sonuç sistemi sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilecek olan YKS sınav sonuçları erken açıklanacağı düşünülmüyor. Geçtiğimiz senelerde ÖSYM tarafından yayınlanan YKS sınav sonuçlarının erken açıklandığı görülüyor ancak bu yıl için resmi bir açıklama bulunmuyor.

YKS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Üniversite eğitimlerine adım atacak olan öğrencilerin beklediği YKS sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak. sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yapacak olan öğrenciler 2024 YKS sonuçlarını TC. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilir. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) soru kitapçıkları ÖSYM http:www.osym.gov.tr internet adresinde erişime açıldı. Aşağıdaki linke tıklayıp YKS sınav sonucu öğrenebilirsiniz.

ÖSYM YKS SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Şermin Temur