YKS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR? ÖSYM YKS TYT-AYT-YDT Oturum Başlama Bitiş Saatleri! YKS Sınav Saatleri 2024

8-9 Haziran günleri yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi oturum saatleri araştırılmaya başladı. 3 milyon 120 bin 878 adayın başvuru yaptığı YKS sınav saatleri belli oldu. Peki, YKS giriş belgesi nasıl alınır? YKS saat kaçta başlıyor kaçta bitiyor? İşte yanıtı..

YKS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR? ÖSYM YKS TYT-AYT-YDT Oturum Başlama Bitiş Saatleri! YKS Sınav Saatleri 2024

YKS sınavı saat kaçta araştırması yapan öğrenciler son bilgileri mercek altına aldı. Bu yıl 8 Haziran Cumartesi ile 9 Haziran Pazar günleri yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başlama saati belli oldu. 3 milyon 120 bin 878 adayın başvuru yaptığı YKS sınav saatleri belli oldu. Adayların gündeminde ilk sırada yer alan YKS için gerekli belgeler ve YKS giriş belgesi hazırlandı. Peki, YKS giriş belgesi nasıl alınır? YKS saat kaçta başlıyor kaçta bitiyor? İşte yanıtı..

YKS SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

ÖSYM tarafından düzenlenen üniversite sınavı YKS, 8 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılacak. 9 Haziran Pazar günü Alan Yeterlilik Testi (AYT) yapılacak. 9 Haziran Pazar günü son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. ÖSYM YKS 3 oturumdan oluşacak. İlk oturum olan TYT’de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi cevaplanacak. 2. oturum AYT’de Türk Dili ve Edebiyatı Sosyal Bilimler 1, Sosyal Bilimler 2, Matematik ile Fen Bilimleri testleri çözülecek. 3. oturum olan YDT'de ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerine ait sorular yer alacak.

YKS SINAV SAATLERİ 2024

Temel Yeterlilik Testi (TYT) : 8 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecek.

Alan Yeterlilik Testi (AYT) : 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecek.

Yabancı Dil Testi (YDT) : 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Kaynak: Şermin Temur