YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ RENKLİ Mİ OLMALI? YKS Giriş Belgesi Siyah Beyaz Olur Mu? YKS Sınavına Girerken Yanımızda Bulunması Gerekenler 2024

Üniversite sınavında ter dökecek olan milyonlarca öğrenci için son güne giriş yapıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) salonuna getirilmesi yasak olan eşyalar açıklandı. YKS girerken ne gerekli merak eden öğrenciler YKS sınav giriş belgesi renkli mi yoksa siyah beyaz mı olmalı sorguladı. Peki, YKS giriş belgesi siyah beyaz olur mu? İşte yanıtı..

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ RENKLİ Mİ OLMALI? YKS Giriş Belgesi Siyah Beyaz Olur Mu? YKS Sınavına Girerken Yanımızda Bulunması Gerekenler 2024

Bu yıl 8 Haziran Cumartesi ile 9 Haziran Pazar günleri yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) öncesi yasaklı araç ve gereç araştırması yapıldı. ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavına girerken yanımızda bulunması gerekenler 2024 araştırılmaya başladı. Lise eğitimlerini noktalayıp hayallerindeki üniversiteye girmek isteyen öğrenciler sınav öncesi YKS için gerekli belgeler sorguladı. Çok sayıda öğrenci YKS sınav giriş belgesi renkli mi olmalı yoksa YKS giriş belgesi siyah beyaz olur mu diyerek sorusuna yanıt aradı. ÖSYM açıklaması geldi. Peki, YKS girerken ne gerekli? YKS kalem silgi verilecek mi 2024? İşte merak edilenler..

YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ RENKLİ Mİ OLMALI?

8-9 Haziran 2024 günleri yapılacak YKS sınavı için sınav giriş belgesinde renk zorunluluğu bulunmuyor. ÖSYM sisteminden YKS sınav giriş belgesi çıkaran öğrenciler ister renkli ister siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorunda. YKS sınav giriş belgesi siyah beyaz olanlar yüzünün fotoğrafta tam göründüğünden emin olmalı.

YKS SINAVINA GİRERKEN YANIMIZDA BULUNMASI GEREKENLER 2024

YKS sınavına girerken sınav giriş belgesi ile TC Kimlik kartı yanınızda olmalı. Adayların çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, bluetooth gibi cihazlar yasak. Öğrencinin üzerinde kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş gibi takılar bulunması yasak. Anahtarlık, plastik ve metal eşyalar, madeni para, ulaşım kartı, kemer, tel toka gibi eşyalar salona sokulmuyor. Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, hesap makinesi ya da kesici ve delici alet salona alınmıyor. Öte yandan adaylara kalem, silgi, kalemtıraş ÖSYM tarafından veriliyor. Öğrencinin sınav salonuna defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete sokması yasak. Öğrenciler yanlarında bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişede su getirebilir.

Kaynak: Şermin Temur