YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM YKS TYT-AYT-YDT Sonuç Öğrenme

8 Haziran Cumartesi günü ilk oturumu tamamlanan 2024 YKS sonuçları beklenmeye başladı. 9 Haziran Pazar günü AYT ve YDT oturumlarına girecek olan öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi merak etti. 3 milyon öğrencinin gündem maddesi olan YKS sonuçları ÖSYM ekranından duyurulacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı..

YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI 2024: YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM YKS TYT-AYT-YDT Sonuç Öğrenme

Üniversite eğitimlerine adım atacak olan milyonlarca öğrencinin ter döktüğü 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı. 8 Haziran Cumartesi günü TYT sınavına giren öğrenciler bir sonraki oturumları beklemeye başladı. 9 Haziran Pazar günü yapılacak Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ile birlikte YKS sınavı tamamlanacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM YKS sonuç sorgulama ekranı..

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınav sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 17 Temmuz 2024 tarihinde erişime açılacak. Sonuçlar ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılarak öğrenilecek. YKS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM sınav takvimine göre YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli olurken; adaylar YKS sonuçlarının ÖSYM AİS aracılığıyla sorgulayabilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih ve yerleştirme süreci başlayacak.

ÖSYM YKS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS OTURUMLARI 2024

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) : 8 Haziran Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak. 165 dakika sürecek

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) : 9 Haziran Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. 180 dakika sürecek

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) : 9 Haziran Pazar günü saat 15.45'te başlayacak. 120 dakika sürecek

Kaynak: Şermin Temur