YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? ÖSYM YKS Tercih Ne Zaman Son? YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

Hayallerindeki üniversiteye girmek isteyen öğrencilerin beklediği YKS tercih maratonu araştırıldı. ÖSYM YKS tercihlerini sıralayacak olan öğrenciler kontenjanlara ve kılavuza odaklandı. Peki, YKS tercihleri ne zaman yapılacak? İşte kılavuz YKS 2024 tercih kılavuzu..

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? ÖSYM YKS Tercih Ne Zaman Son? YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

2024 kılavuz YKS 2024 tercih kılavuzu için araştırmalar hızlandı. YKS tercih kılavuzu bekleyen öğrencilerin gündemi tercih ekranı oldu. YKS'ye katılan milyonlarca aday sınav sonuçlarının açıklanmasının arından tercihler ve üniversite bölümlerini sorguladı. YKS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla arama motorlarında 2024 YKS tercihleri ne zaman yapılacak sorgulamaları yapıldı. Peki, YKS tercihleri ne zaman başlayacak? YKS tercih ne zaman son? İşte merak edilen YKS son tercih günü..

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 16-23 Temmuz 2024 tarihleri arasında erişime açıldı. ÖSYM http://www.osym.gov.tr adresinden yayınlanan YKS tercih ekranı açıldı. 2024 YKS kılavuzuna göre işlem yapacak olan öğrenciler için liste yayınlandı.

2024 YKS TERCİH NE ZAMAN SON?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başkanlığı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandı. Adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. Kılavuza göre tercihler 25 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. YÖK ATLAS en fazla 24 tercihte bulunabilecek.

Kaynak: Şermin Temur