YKS ÜNİVERSİTE EK TERCİH EKRANI: ÖSYM YKS Ek Tercih Nasıl Yapılır? Ek Tercihlerde Kaç Tane Tercih Hakkı Var?

YKS 2024 sınav sonuçlarında herhangi bir bölüme yerleşemeyenler için ek tercih dönemi start aldı. Hayallerindeki üniversiteye kavuşmak için bir kez daha şans verilen öğrencilerin ek tercih süreci başladı. Peki, üniversite ek tercih nasıl yapılır? İşte ek tercih kılavuzu 2024..

YKS ÜNİVERSİTE EK TERCİH EKRANI: ÖSYM YKS Ek Tercih Nasıl Yapılır? Ek Tercihlerde Kaç Tane Tercih Hakkı Var?

Milyonlarca üniversitelinin gündeminde yer alan ek tercih kılavuzu 2024 yayınlandı. Üniversite kayıtlarının tamamlanmasıyla gözler ek tercih yapacak olanlara çevrildi. YKS kontenjanları ile 2 ve 4 yıllık üniversite taban puanlarını araştıran öğrenciler için ikinci fırsat verildi. YKS tercihlerine göre herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler 6 Eylül itibariyle ek tercih dönemine start verecek. Peki, üniversite ek tercih nasıl yapılır? İşte ek tercih kılavuzu 2024..

YKS ÜNİVERSİTE EK TERCİH NASIL YAPILIR?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercih işlemleri 6 Eylül Cuma ile 11 Eylül Çarşamba günleri arasında yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri ÖSYM sayfasından tamamlanacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte ÖSYM https://ais.osym.gov.tr adresinden ek tercih işlemlerini yapacak.

ÖSYM YKS EK TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS EK TERCİHLERDE KAÇ TANE TERCİH HAKKI VAR?

6 Eylül Cuma günü saat 14.30'da başlayacak olan YKS ek tercih süreci 11 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. 2024 YKS ek yerleştirme döneminde tercih yapacak öğrencilerin yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekiyor. Adaylar tercih yapma hakları bulunan günlerde 24 seçeneği geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilir.

Kaynak: Şermin Temur