YKS YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK? ÖSYM YKS Üniversiteye Yerleşemeyenler Ne Yapacak? Bir Yükseköğretim Programına Yerleşemediniz

8-9 Haziran günleri hayallerindeki üniversite için sınava giren öğrenciler sonuçları öğrendi. 13 Ağustos Salı günü erişime açılan YKS tercih sonuçlarında " Bir Yükseköğretim Programına Yerleşemediniz" uyarısı alan öğrencilerin ne yapacağı mercek altına alındı. Peki, YKS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? YKS 2. tercihler ne zaman? İşte yanıtı..

YKS YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK? ÖSYM YKS Üniversiteye Yerleşemeyenler Ne Yapacak? Bir Yükseköğretim Programına Yerleşemediniz

Milyonlarca öğrencinin gündeminde ilk sırada yer alan Yükseköğrenim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları erişime açıldı. Sınav puanını öğrenen öğrenciler kazandıkları bölümün araştırmalarına başladı. Bir "Yükseköğretim Programına Yerleşemediniz" uyarısıyla karşılaşan öğrenciler 2. tercih maratonunu beklemeye başladı. Hiçbir bölüme yerleşemeyen öğrenciler YKS üniversiteye yerleşemeyenler ne yapacak sorgusuna başladı. Beklenen açıklama YÖK'ten geldi. İşte YKS hiçbir bölüme yerleşemeyen öğrenciler için yollar..

YKS YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

4 Ağustos'ta tamamlanan YKS tercih maratonu ardından sonuçlar açıklandı. YKS yerleştirme sonuçlarında hiçbir kuruma yerleşemediğini öğrenen öğrencilerin ilk kayıtların bitimiyle 2. tercihlerini yapması gerekiyor. Yerleştirmesi yapılan öğrencilerin kayıt dönemleri bittikten sonra üniversitelerde boş kalan kontenjanlar belirlenecek. ÖSYM tarafından bu kontenjanlara yönelik ek tercih kılavuzu yayınlanacak ve ardından yerleşemeyen öğrenciler için süreç başlayacak.

YKS 2. TERCİHLER NE ZAMAN?

YÖK Başkanı Erol Özvar 2. tercih açıklamasında, "Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2024-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak" dedi.

Kaynak: Şermin Temur